Seda olevat nende sõnul kinnitanud ka tarbijakaitseamet, samuti teiste riikide vastavad instantsid pärast organisatsiooni ärimudeli ja praktikaga tutvumist.

Lisaks märgib Lyoness, et nendega liitumise vahendamine ei anna teoreetiliselt kellelegi võimalust raha teenida, sest liitumine on kõigile ja alati tasuta.

„Kõigile, kes levitavad vastupidist müüti, tuletame meelde, et kogu meie süsteemis ringlev raha pärineb klientide ostudelt meie partnerettevõtete juures,“ selgitab Lyoness Eesti OÜ tegevjuht Ott Neeme.

Enne ühelegi turule sisenemist läbib Lyoness Neeme sõnul vastava riigi seadusandlusliku kontrolli – nii ka Eestis. „Üheski riigis, kus Lyoness on tegev olnud, pole Lyonessi ärimudelit püramiidskeemiks tunnistatud. Samale tulemusele on jõudnud ka teiste riikide kohtusüsteemid.“

Lyonessi kinnitusel ei nende veebileht ega nende töötajad pole lubanud kiiret ja lihtsat rikastumisvõimalust, samuti ei pakuta ühtegi investeerimisvõimalust, mis tõotaks tulevikus rikkalikku tulu.

Samuti kinnitab ettevõte, et kogu raha, mis nede süsteemis ringleb, tuleb partnerettevõtetelt, kes omakorda teenivad selle kasvavalt klientide käibelt.

Lähtuvalt Radari saates välja toodud kurtide kaasusest, kus kõlas süüdistus, et Lyoness müüb inimestele Kuldkaarte, kinnitab ettevõte, et Kuldkaarti ja selle hüvesid ei saa osta.