AS Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepa sõnul on esimese kvartali tulemused rõõmustavad ning raskelt alanud majandusaasta ei ole andnud tagasilööki Maag Grupi tegevuse mahtudele.

„Numbrite üle võib praegu ainult rõõmu tunda, sest need kinnitavad, et meie valitud ärisuund on õige ning seni tehtud sammud ja investeeringud õigustavad ennast.“

Eelkõige on hüppelise käibekasvu põhjustajaks gruppi lisandunud Rakvere Piimatööstus (I kvartali käive moodustab ligikaudu 30% konsolideeritud käibest). Samas on tõusutrendil ka Maag Grupi enda käive (moodustab umbes 46% konsolideeritud käibest).

Maag Grupi esimese kvartali konsolideeritud kasumi kasv jääb ootuspäraselt käibekasvule alla. Selle põhjuseks on Roland Lepa sõnul 2007. aasta novembris ostetud Rakvere Piima Maag Gruppi konsolideerimisega seotud suuremad kulutused ja investeeringud.

Teisalt annavad tunda ka mitmete toiduainetetööstuste 2008. aasta algul tõusnud toorainete hinnad, mis mõjutavad gruppi kuuluvate tööstuste tegevuse kasumlikkust.

Samas tõdeb Lepp, et seni on tooraine hinnatõus olnud grupi ettevõtetele proportsionaalselt oluliselt suurem kui lõpptarbijale suunatud toodete hinnatõus. „Oleme püüdnud oma toodete hinnatõusu pidurdada ning kuna tooraine hinnad on jätkuvalt kasvanud, siis oleme teinud seda oma kasumimarginaali arvelt,“ ütles Roland Lepp.

Maag Grupp tegeleb peamiselt jahutatud ja külmutatud toidukaupade turustamise, ladustamise ning distributsiooniga. Impordi kõrval tegeldakse ka ekspordiga teistesse EL-i liikmesriikidesse, eelkõige Põhja-Euroopa riikidesse. Ekspordi kasv oli grupi teiste tegevusvaldkondadega võrreldes kõige suurem ehk võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 93% (kasv 22,6 miljonit krooni). 85% kasvas ka tütarettevõtte Avalon Foods käive (kasv 18 miljonit krooni).

Maag Grupp on 1996. aastal loodud Eesti kapitalil põhinev toiduainete tootmise ja müügiga tegelev kontsern, kuhu kuuluvad Maag Piimatööstus, Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus.