Maag Grupp juhib tähelepanu, et Talleg sai oma kaubamärgi registreeritud alles 11. detsember 2008 ehk umbes 1,5 kuud tagasi. Seega, kuna siiani ei olnud registreeritud ei Talleggi ega Maag Grupi kaubamärki, puudus Maag Grupil siiani ka igasugune alus Rannamõisa Peremunasid mitte müüa, teatas ettevõte.

“Seetõttu puudub Talleggil ka alus süüdistada Maag Gruppi nendele kuuluva kaubamärgi väärast kasutamisest alates 2005 aastast. Tallegg esitas tõepoolest ka varasemalt kirjaliku soovi kaubamärgi kasutamise lõpetamise kohta, kuid veelkord — kuna Maagi Grupile ei olnud patendiamet eitavalt vastanud ega Talleggile kaubamärki registreerinud, siis ei olnud selleks mingit alust, mida Talleggile ka korduvalt selgitati.”

Kuigi Maag Grupp pidas üllatavaks, et “peremunad” kujul see tavapärane, laialt kasutusel olev mõiste patendiameti poolt registreeritud sai, õnnitles Maag Grupp Talleggi kaubamärgi puhul juba jaanuari algul, kui sellest teada sai. Maag aktsepteeris Talleggi õigust kaubamärgile koheselt ka neile saadetud ametlikus kirjas ning lubas, et lõpetab “Rannamõisa peremunad” turustamise mõistliku aja jooksul st. alates selle aasta 15. veebruarist.

Maag Grupp peab ebakonstruktiivseks ja pahatahtlikuks, et nimetatud kompromissiga ei nõustutud ning Tallegg otsustas küsimust kohtus lahendada. Maag kinnitab veelkord, et aktsepteeris patendiameti otsust registreerida kaubamärk Talleggile ning vaatamata, et Rannamõisa Peremunade osas ei ole patendiamet siiani lõplikku otsust teinud, oli igati valmis peremunade müügi lõpetama, paludes ümberkorraldusteks umbes kuu aega.

Maag Grupp peab vajalikuks ka toonitada, et täna Talleggi poolt esitatud väited nagu ei oleks tema munade toodang eestimaist päritolu, ei vasta tõele. Nimelt on kõik Rannamõisa kaubamärgi alt müüdavad munad pärit Eesti linnufarmidest (Sangaste vallast, Valgamaalt). Samuti on selgelt pahatahtlik ja alusetu väide nagu ei panustaks Maag oma turundustegevusse ja loodab siinjuures Talleggi tegevusele.