Selleks viiakse eri firmad AS-i Maag alla. ?Põhjus on lihtne. See samm hoiab kokku turunduskulusid, ühtlustab kvaliteeti ning aitab logistika planeerimisel,? lausub grupi nõukogu esimees ja üks kolmest omanikust Roland Lepp. Maagi turundusjuht Lauri Laidre toob plusspoolelt välja ka Maagi nimega seotud uued kaubamärgid, mis tema ootusel hakkavad liha- ja piimatööstuses peatselt tarbijatele heameelt valmistama.

Kõva taplus

?Taplus tuleb kõva, kui härra Kruuda (Oliver Kruuda ? toim) juhitud toiduaine impeerium hakkab tõusva tähega rinda pistma,? kommenteeris Maag Grupi plaani Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi juht Olle Horm.

Kui siiani tegutsesid Maagi ettevõtted eri nimede all ja kaubamärkide seostamine Maag Grupiga oli pigem erand kui reegel, siis nüüd olukord muutub. Edaspidi kasutatakse viies Maagiga seotud firmas standardset nimekombinatsiooni: Jõhvis asuvast firmast Hea Meier saab Maag Piimatööstus, lihatootmise ja müügiga tegelevast Filee Lihatööstusest Maag Lihatööstus, Rakvere Konservitööstusest Maag Konservitehas ning farmiloomade ja ulukiliha lõikuse ning pakendamisega leiba teeniv Delimeat hakkab kandma nime Maag Lihalõikus.

Pall hakkas uuenduste poole veerema selle aasta sügisel, kui Maag Grupi juhtkond otsustas erinevad tütarettevõtted kahe peamise tootmisharu, piima- ja lihatootmise lõikes reorganiseerida. Samuti on üheks eesmärgiks kahekordistada suitsuvorstide ja kolmekordistada grillvorstide tooterühma mahtu.

AS Maag loodi 1996. aastal ja kuulub tänaseni Eesti kapitalile. Omanikud on pea kümne aasta jooksul kokku ostnud ja saneerinud suhteliselt kehval järjel olevad ettevõtted ning need nüüd korralikul tasemel tööle pannud. Maag Grupi lipu all lehvivate ettevõtete tuntuimad kaubamärgid on Jänksi kohuke, Jeppi jäätis, Rannamõisa broileri- ja kalkunilihast pool- ning valmistooted, samuti munad. Rõõmu tootesarja piimatooted on lähitulevikus plaanis asendada kaubamärgiga Ekstra. Rannarootsi tootesari esindab kõrge kvaliteediklassi veise- ja sealihast, rohke lihasisaldusega tooteid. Filee kaubamärk koondab soodsa hinna ja kvaliteedi suhtega veise- ja sealihatooteid ostjaile, kes oma igapäevaseid kulutusi hoolega jälgivad.

Lihakonservid Bundeswehrile

?? Maag Grupi konservitööstus toodab ulukilihakonserve Saksa sõjaväele.

?? Nelja sorti konserve läheb muuhulgas Bundeswehri allveelaevadele ja Lufthansale.

??Koostööleping metsloomalihast konservide tootmiseks allkirjastati juba eelmise aasta suvel. Tänaseks käib koostöö nagu kellavärk.

?? AS Maag Grupi Konservitehase liinide arendus saab joone alla tuleva aasta märtsis. Investeeringu kogumaht on 15 miljonit krooni.