AS Maag Grupp tegevjuht Margit Talts kinnitab, et tarbijad võivad end kanalihatoodete osas kindlalt ja turvaliselt tunda. “Ma soovin isiklikult kinnitada, et meie kanaliha ja kanalihatooted kauplustes on ohutud ning muretsemiseks ega paanikaks ei ole mingit põhjust”, rõhutas Talts. Margit Talts lisas, et kõigi jahutatud toodete, kaasa arvatud Rannamõisa kaubamärgi all müüdavate kanaliha ja –toodete valmistamiseks kasutatav liha pärineb teiselt tarnijalt, on kontrollitud ning tervisele ohutu.

“See ei ole nii, et Loo juhtum laieneks kogu Leedust tarnitavale lihale, tootjad on erinevad ja inimesed võivad kaubanduses saada oleva suhtes rahulikud olla”, rõhutas Talts veelkord.

Margit Taltsi sõnul oli Loo juhtumi puhul tegemist mitte jahutatud, vaid külmutatud supikanaga, mida kauplustes ei müüdud ning mida toodi nende tellimusel Eestisse vaid üliväike partii. Külmutatud supikana müüdi vaid hulgimüüki ja HoReCa ketti ning kõiki ostjaid on ilmnenud juhtumist teavitatud, müümata osa partiist seisab laos. Samuti on vahejuhtumist teavitatud supikanu müünud Leedu tehast.

Talts lisas veel, et käesoleva juhtumi puhul on selgeks tehtud, et lapsed ei saanud nakkust mitte lõunaks söödud kanasupist, vaid hommikusöögi käigus. Harjumaa veterinaarkeskuse hinnangul oli selle põhjuseks tõenäoliselt käitlemisreeglite rikkumine. Seega salmonella-bakter jõudis inimesteni pigem pindadelt ja töövahenditelt, mis kanalihaga kuidagi kokku puutusid.

Maag Grupi tegevjuhi Margit Taltsi kinnitusel teostatakse kauplustes müüdavate toodete osas mitmeastmeline kontroll nii tootjate kui kauplusekettide endi kvaliteedikontrolli osakonna poolt. “Kinnitan, et poodides müüdav Leedu kanaliha on ohutu”, ütles Margit Talts.