Eesti kapitalil põhineva Maag Piimatööstuse juhatuse esimehe Valdis Noppeli sõnul oli 2010. aasta kõigile piimasektoris tegutsevatele ettevõtetele väga raske.

„Toorpiima hind kasvas aasta jooksul neljandiku võrra ning tihe konkurents turul soodustas otsima võimalusi tooraine- ja tootmiskulude optimeerimiseks,“ kinnitas Noppel.

Tema sõnul võidavad pikemas perspektiivis need tööstused, kes on tarnijate suhtes vastutustundlikud ja toodangu osas kvaliteedile orienteeritud.

„Toote maitseomadustele annab poes hinnangu tarbija ning kvaliteetseid piimatooteid saab ikkagi valmistada ainult väga kvaliteetsest piimast,“ märkis Maag Piimatööstuse juht.

Piimatootjad jälgivad Noppeli sõnul tööstuste suhtumist ja maksekäitumist väga tähelepanelikult.

„Me hoolime on tarnijatest – maksame õigeaegselt ja õiglast hinda, mille tulemusena on meil kasutada ka väga kvaliteetne tooraine,“ selgitas Noppel.

Ettevõtte auditeeritud tulemused selguvad esimese kvartali lõpuks, kuid Valdis Noppeli sõnul lõpetas Eesti kapitalil põhinev Maag Piimatööstus möödunud aasta 36,7 miljoni eurose käibe juures positiivselt.

„Vaatamata väga keerulisele aastale piimandussektoris, mida mõjutas ühelt poolt toorpiima ja teiste sisendite, näiteks suhkru, mooside ja pakendite, märkimisväärne hinnatõus ning teisalt kaubanduskettide surve, mis pole võimaldanud samaväärselt väljamüügihindu tõsta, suutsime lõpetada aasta positiivse tulemiga,“ kinnitas Noppel ning lisas, et 2011. aastaks prognoosib Maag Piimatööstus 39 miljoni eurost käivet.

Maag Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul tõi ettevõte 2010. aastal turule 21 uut toodet, millest populaarsemateks osutusid Farmi kohuke ning suures pakendis maitsestamata toorjuust.

„Head tulemused ning kasvav turuosa on tunnustuseks, et sõltumata rasketest aegadest tarbijad usaldavad ning hindavad Farmi tooteid,“ ütles Kallaspoolik ning täpsustas, et lisaks uudistoodetele näitasid tootegruppide lõikes mullu suurimat kasvu funktsionaalsed vadakujoogid, toorjuust, sulajuust, jogurt ning samuti piim ja koor.

Tema sõnul võeti tarbijate poolt üle ootuste hästi vastu ka uuenduslikus üheliitrises pudelis piim ja keefir. Sel aastal alustas Maag Piimatööstus Farmi kaubamärgi all ka jogurti suurde pudelisse pakendamist.

Maag Piimatööstus alustas sügisel Jõhvi tootmise juurdeehitust, mille tulemusena lisandub käesoleva aasta lõpuks üle 3400 m² tootmis- ja laopinda ning selle tagajärjel koondub praegu Rakveres ja Jõhvis asuv tootmine ühte linna, Jõhvi.

Maag Piimatööstus AS kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp. Maag Grupp põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus.