Nad ütlevad, et IAC valetas finantsnäitajate kohta ja vähendas meelega Tinderi väärtus, et vältida kohtumisäpi esimestele töötajatele ja loojatele miljardite dollarite maksmist.

2014. aastal tehti Tinderi töötajatega lepingud, millega neile anti optsioone. Pandi paika neli tähtaega, millal nad võivad need käiku lasta. Enne esimese tähtaja täitumist 2017. aasta maikuus, määras IAC firma väärtuseks 3 miljardit dollarit ja liitis selle Matchiga. See võttis ära Tinderi meeskonna võimaluse realiseerida neile antud optsioone ja nad said asemele Matchi optsioonid, mis olid palju vähem väärt. IAC katkestas ka Tinderi edasised kolm hindamist, mis olid määratud 2018., 2020. ja 2021. aastaks. Tehti ka nii, et Tinderi varased töötajad ja loojad ei saaks oma optsioone realiseerida kõrgemas väärtuses.

Kohtuasjas ütlevad hagejad, et IAC ja Match Group lõid „valeinfo kampaania" ja maalisid „vale pildi" Tinderi rahalisest seisust, et firma väärtus madalam tuleks. Paberites öeldakse, et IAC kirjutas Tinderi kulutusi suuremaks ja lõi „alternatiivse universumi", kus Tinder oli pankrotti minemas. Lisaks süüdistatakse firmat selles, et valuatsioonis ei võetud arvesse toona õige pea rakendusse tulnud lisasid, mis pidanuks selle väärtust kasvatama.

3 miljardilise hinnalipiku sai firma külge osalt seetõttu, et IAC ning Match arvasid, et Tinder toob 2018. aastal sisse 454 miljonit dollarit. Augusti alguse seisuga on aga rakendus teel enam kui 800 miljoni dollari käibe poole.

Kohtuasjas on kirjas, et IAC pani oma finantsjuhi Tinderis tegutsema. Greg Blatt oligi mees, kes hindas Tinderi väärtuse väiksemaks kui juhtkond arvab. Tinder ei olnud börsifirma, Match on. Niisiis on ka Tinderi finantsasjad sellised, et neid saab mõjutada ilma avalikkuse tähelepanuta. Valuatsioon mõjutas otseselt Tinderi grupeeringu optsioonide väärtust. Niisiis võeti neilt väidetavalt võimalus firma edasise edu pealt teenida ning valehinnang hoidis IAC-le kokku miljardeid dollareid.

Kohtuasjas tuuakse aga välja teinegi teema. Nimelt olla Blatt väidetavalt seksuaalselt ahistanud Rosette Pambakiani, kes oli Tinderi asepresident turunduse ja kommunikatsiooni valdkonnas. See väidetav juhtum toimus Tinderi 2016. aasta peol, kohe peale seda, kui mehest sai Tinderi ajutine juht.

Kuigi Tinderit omab IAC/Match, siis tegutseb see eraldiseisvalt. Tinder loodi Hatch Labsi inkubaatoris. IAC oli Hatch Labsi suuromanik. Juba Tinderi algusaegadest alates on firmas olnud segadus - kes on omanikud, milline on struktuur ja kuidas on jaotatud optsioonid.