Griselda Blanco sündis Kolumbia linnas Cartagenas 1943. aastal. Ta kasvas üles Medellini linnas, mis on tuntud kui Kolumbia krimipealinn. Selles keskkonnas kasvamine mõjutas Blancot muidugi palju. Üks tema lapsepõlve paremaid sõpru oli tulevane kokaiinikuningas Pablo Escobar.

Juba 11-aastaselt näitas Blanco, mis veri temas voolab. Ta röövis ühelt rikkalt paarilt lapse, nõudes ka lunaraha. Paraku ei suudetud kokkuleppele saada ning Blanco lasi lapse maha. Seejärel hakkas ta raha tegema pettuste ja taskuvargustega. Loomulikult oli ka tema kodune olukord kohutav, ema oli vägivaldne. Ta põgenes kodust ja oli kuni 20 eluaastate alguseni prostituut.

Abielust Carlos Trujilloga sündis kolm poega Dixon, Uber ja Osvaldo. Kõigist neist said tema narko-impeeriumi olulised lülid.

Nüüd hakkaski Blanco endale nime tegema narkomaailmas. Tema kaubamärgiks oli vägivaldne, halastamatu ning kaval käitumine. Abielu Alberto Bravoga viis ta USAsse. Just seal, New Yorgis, pani ta aluse ülitulusale narkoketile. Temast sai esimene edukas Kolumbia narkoparun USAs ning suurema osa 70ndatest oli ta USA kokaiinikaubanduse liider. 1975. aastal ta vahistati - see oli tol hetkel suurim saak narkokuritegude ajaloos. Lisaks Blancole endale mõisteti süüdi veel 30 meest ja naist, kes tema alluvuses töötasid. Naisel õnnestus aga enne vanglasse minekut Kolumbiasse põgeneda.

Mõne aja pärast tuli naine tagasi, seekord Miamisse. Võtnud New Yorgis tehtud vigadest õppust rajast ta Miamisse veel suurema võrgustiku. Need kes tema territooriumile tungisid, kas lasti maha, piinati või rööviti - võidi kasutada ka kõiki neid variante korraga. Peagi olid hävitatud kõik konkurendid. Isegi perekond sai oma osa - abikaasa Albertole lasi ta kuuli pähe ühel parkimisplatsil, lisaks ka abikaasa kuuele turvamehele.

Elu Miamis oli tol ajal karm. Endine kanepilinn oli Griselda abil muutunud kokaiinimekaks ning grupeeringute vahel käis pidev sõda, isegi päise päeva ajal suures kaubanduskeskuses. Võitluse käigus suri ka süütuid inimesi.

Blanco sai tuntuks mootorratta-mõrvarite poolest, kes tema territooriumil valvet pidasid. Tapeti vaenlasi ja neidki, kes juhuslikult ette jäid. Sel ajal pandi 25% Miami kuritegudest toime automaatrelvadest tulistades. Surnukuur sai ühel hetkel nii täis, et nad pidid rentima külmikutega kaubaautosid, kus laipu hoida.

Sel ajal sündis Griseldale neljas poeg, Michael Corleone Blanco. Poja isa röövis Michaeli ja kolis Kolumbiasse. Loomulikult lasi Griselda mehe üles otsida, tappa ning poja USAsse tagasi tuua. Blancole tekkis vaenlasi juurde pea iga tund ning 80ndate keskel kolis naine Californiasse, et põgeneda teda jälitavate Miami narkogruppide eest.

1985. aastal Griselda arreteeriti ja mõisteti 10 aastaks vangi, kuid ta jätkas oma impeeriumi juhtimist ka sealt. Ta kasutas selleks nii kaasvange kui valvureid, kes olid talle kas lojaalsed või lihtsalt kartsid teda. Tema plaan korraldada John F. Kennedy jr rööv kukkus läbi ning lisaks esitati talle nüüd süüdistus kolmes Miamis toimunud mõrvas. Kusjuures need olid 240-st roimast ainsad, mida sai temaga üldse otseselt seostada.

Sekelduste jada tõttu läks juhtum lõpuks Orlando kohtusse. Ta sai 1998. aastal 3 korda 20 aastat vanglakaristust. Juba mõne aasta pärast vabastati ta ja saadeti tagasi Kolumbiasse.

Seal asus ta elama rahulikku elu ning hakkas tegelema kinnisvara arendamisega. Kõik tema pojad käisid aga ema jälgedes. Kolm  poega tapeti narkosõdades ning kõige noorem vahistati 2012. aastal seoses kokaiiniäriga.

Vikatimees mängis Blancole aga triki - naine tapeti 69-aastasena lihapoe ees Medellini linnas. Mõrvar sõitis mootorrattaga, lasi ohvrile kaks lasku pähe ja sõitis edasi. Just samal moel, nagu olid tegutsenud Griselda enda pande liikmed. Nii lõppes läbi aegade ühe jõhkrama naiskurjategija elutee.

Vaata fotosid Griselda Blancost siit.