1962. aasta Ferrari 250 GTO, millel on mõnevõrra tume minevik, müüdi just oksjonifirma Bonhamsi poolt 34,65 miljoni dollari ehk 25,9 miljoni euro eest. See purustas eelmise rekordi, mis oli Mercedes-Benz Formula One käes ning müüdi eelmisel suvel 31,6 miljoni dollari ehk 23,6 miljoni euro eest, vahendas CNBC.

„Turg on praegu väga tugev,“ lausus Ferrari ajaloolane ning kollektsionääride nõustaja Marcel Massini. „Ning see on üks kõrgemaid hindu kogu kollektsioneerimise ajaloos üldse,“ kommenteeris ta.

Ferrari GTO-d kuuluvad auto-oksjonite Pühade Graalide hulka. Ferrari valmistas neid vaid 36 eksemplari ning need olid 1960ndate aastate keskpaigas domineerivad võidusõiduautod.

GTO-d tulevad harva müüki ning sageli kaubeldakse nendega salaja. Ekspertide hinnangul müüdi eelmisel aastal üks GTO läbi eramüügi 52 miljoni dollari ehk 38,8 miljoni euro eest. Kuid sellest, et GTO on avalikul oksjonil müügis, on möödas üle kümne aasta. Sellised autod on hinda läinud just viimastel aastatel, kuid GTO on klass omaette. Kümme aastat tagasi müüdi GTO-sid umbes 10 miljoni dollari eest.

Bonhamsi müüdud GTO tootjaks oli 19. sajandil Ferrari ning selle autoga saavutas 1962. aastal Prantsuse võidusõitja Jo Schlesser Tour de France’il teise koha.

Veel samal aastal sattus auto Pariisi lähedal õnnetusse. Autojuht, Henri Oreiller, sai õnnetuses surma. See tegi autost ainsa GTO, mis on sattunud surmaga lõppenud õnnetusse ning arvati, et see võib mõjutada sõiduki müügihinda.