Leadership Gurus International poolt koostatud maailma juhtimismõtlejate edetabelis on Tom Peters kolmandal kohal, teatas Pärnu konverentsid.

Eesti ühe tuntuima juhtimiskoolitaja ja konsultandi Vello Räägu sõnul on Tom Petersi näol tegemist maailma mõjukaima juhtimismõtlejaga, kes Eestis on läbiaegade käinud.

“Tom Peters juhtimismõtlejate maastikul on samavõrdselt hinnatud, kui Mick Jagger rokkmuusikas,” tõi Rääk võrdluse.

Juhtimismõtlejate raskekaallaste hulka kuuluva Petersi sõnul nõuavad karmid ajad, karme otsused. Ent edu, mitte ainult ellujäämine, on võimaluseks neile, kes ühendavad targa ja julge juhtimise avatuse ja läbipaistvusega ning viivad töötajate kaasamise ja rakendamise maksimumini.

„Halbade aegadega kaasnevates raskustes ei ole küll midagi naljakat, ent võiks öelda, et see on aeg, mil tõeliselt andekatel ja loomingulistel juhtidel kõigil astmetel „läheb lõbusaks” ning seda sõltumata ettevõtte suurusest või tegevusvaldkonnast,“ kirjeldas Peters eelseisvaid aegu.

Eesti juhtide väljakutseks on palju aastaid olnud kasv, kasv ja veelkord kasv. Petersi sõnul tuleb nüüd ka juhtimispõhimõtted uuesti läbi mõelda.

Kui Tom Peters ja juhtimiskonsultant Bob Waterman andsid rohkem kui 25 aastat tagasi välja raamatu „Täiuslikkuse otsinguil“ ("In Search of Excellence"), tutvustasid nad ärimaailmale täiuslikkust mõtlemisviisi ja praktilise käitumismallina, mida harilikult ettevõtlusega ei seostataks.

Majandusajakiri The Economist on ristinud Tom Petersi juhtimise über-guruks. 1999. aastal nimetas National Public Radio „Täiuslikkuse otsinguil“ üheks kolmest 20. sajandi olulisemast äriraamatust, mida on müüdud üle 10 miljoni eksemplari. Suurbritannia Bloomsbury kirjastuse poolt korraldatud küsitlus andis raamatule kõigi aegade parima äriraamatu tiitli.

Peters sündis 1942. aastal Baltimore'is, elas pikka aega Californias ja nüüd Vermontis. Ta on lõpetanud Cornelli Ülikooli ehituse alal ja omandas Stanfordi Ülikoolis MBA ning doktorikraadi. Peters on teeninud Vietnamis, olnud mõnda aega avalikus teenistuses Pentagonis ja valges majas. 1979. aastal sai temast kaasasutaja praeguseks oluliselt kasvanud konsultatsioonifirmale Organization Effectiveness. Igal aastal esineb Peters umbes 50 seminaril, millest rohkem kui pooled toimuvad väljaspool Ameerika Ühendriike.