Kui kusagil toimub Bilderbergi konverents, on ka vandenõuteoreetikud platsis. Kriitikud nimetavad seda läbipaistmatuks maailmavalitsuseks. Ka seekordselt Dresdeni kogunemisel leidub vastaseid nii parem- kui vasakpoolsete seast. Nagu ka varasematel aastatel toimuvad seekord tänavaprotestid.

„Vandenõuteooriad on täielik jaburdus,“ ütles üks endine valitsusjuht, kes on korduvalt Bilderbergi konverentsidel osalenud. „Toimub ainult arvamuste vahetus. Kui sealt eemaldada usaldusväärne õhkkond, siis räägiksid kõik vaid aknast avanevast vaatest.“

Neljapäeval algas konverents nooblis Taschenbergi palees. Saksamaa valitsus on esindatud 130 osavõtjaga üritusel kolme ministriga. Nendeks on rahandusminister Wolfgang Schäuble, kaitseminister Ursula von der Layen ja siseminister Thomas de Maiziere. Neljapäevast laupäevani toimuval konverentsil on oodata proteste nii välismaalaste vaenuliku Pegida, Alternative für Deutschlandi poolt kuni paremekstremistliku NPDni välja.

Konverentsi seekordseteks teemadeks on pagulaskriis, USA presidendivalimised, kütuse- ja toorainete hinnad, internetiturvalisus, Hiina, Venemaa ja Lähis-Ida. Osalejate seas on Siemensi juht Joe Kaeser, Deutsche Bankist Paul Achleitner ja John Cryan, Springeri juht Matthias Döpfner, Deutsche Börse juht Carsten Kengeter, Airbusi juht Thomas Enders ja paljud teised.