Anna Creek Station on olnud tänaseni vaid ühe pere omanduses. Rantšole pani aluse 1899. aastal Sir Sidney Kidman, Austraalia niinimetatud „veisekuningas", kes on muuhulgas näitleja Nicole Kidmani kauge sugulane. Täna on see suurim eraomanduses maatükk maailmas, mis ei kuulu ühelegi riigile ega monarhile. Suurel maa-alal peetakse kuni 17 000 pealist karja,  kuid alalisi elanikke on kõigest 150.

Maatükk müüakse osana suuremast tehingust, mille käigus vahendab omanikku 100 000 ruutkilomeetrit maad - rohkem kui Portugali pindala. 246 miljoni euro suurust Anna Creeki tehingut vahendab Londoni konsulteerimisfirma Ernst & Young ning huvilisi on juba üle kolmekümne: Euroopast, Aasiast ja Põhja-Ameerikast

Tööstuse vaatepunktist on maatükk strateegiliselt tähtis. Austraalia on suuruselt kolmas veiseliha eksportija India ja Brasiilia järel ning lihal on rikkumata maine.

Hiina on üles näidanud huvi omastada Anna Creek rantšo, sest Aasia kasvav keskklass on tekitanud nõudluse punase liha järele. Põllumaade sattumine välismaalaste kätte on aga paljudele australlastele murettekitav teema. Mitmed parlamendiliikmed töötavad selle nimel, et maatüki ostjaks ei osutuks välisinvestor, sest võõromanike tegevus ei pruugi olla Austraalia riigi huvides.