Nord Streami ehitusjuhi asetäitja Ruurd Hoekstra ja Allseasi Nord Streami projektijuht Leo Varkevisser lendasid Solitaire’ile kinnitamaks, et kõik toimub graafiku järgi ning kõik süsteemid on ehituse alustamiseks valmis. Enne teekonna alustamist Venemaa vetesse kohandati Solitaire Nord Streami nõuetele vastavaks Rotterdamis, kus sadamas kontrolliti põhjalikult varustuse iga osa.

Solitaire on asunud paigaldama 7,5 kilomeetrit pikkust torujuhtme lõiku alates Venemaa rannikualast ja jätkab Soome lahel lääne suunal kuni kilomeetripunktini 300, jaanuaris 2010 liigub kilomeetripunktini 350 ja paigaldab toru tagasi kilomeetripunktini 300. Solitaire paigaldab ka sama sektsioonis teise torujuhtme vastava lõigu maist septembrini 2011. Dünaamiliselt positsioneeritav Solitaire opereerib ankruid kasutamata tiheda liiklusega piirkonnas Läänemeres, mis on tuntud oma ajalooliste miiniliinide poolest.

Venemaa rannikuala ja kilomeetripunkti 7,5 vahelises sektsioonis paigaldas torujuhtme mõlemad osad Saipemile kuuluv alus Castro Sei, mis paigaldab hetkel torujuhet Soome vetes idasuunal kilomeetripunktide 451 ja 350 vahel.

Selle keerulise paigaldamise järjekorra töötas välja Nord Stream koostöös Soome ja Venemaa ametkondadega, et pidada kinni keskkonna nõuetest ning samas panna tööle alused nii efektiivselt kui võimalik. Näide: ehitustöid ei toimu torujuhtme teekonna kirdeosas talvel kui meri on kaetud jääga; mis tagab ka, et pesitsusajal hülgeid ei segata.

Uutest torujuhtmetest, mida Euroopa vajab, on Nord Streami ehitus kõige kaugemale jõudnud, et tagada tulevane energianõudlus, ehitus on edenenud graafiku kohaselt ja plaanitult. Rohkem kui 250 kilomeetrit torujuhtmest on paigaldatud Rootsi ja Soome vetesse ja Venemaa rannikualale Portovaja lahte, Viiburi, ja Saksamaa rannikualale, Greifswaldi lähistele, mõlemad torujuhtmed on ehitatud ja tõmmatud kaldale.

Aastal 2012 valmiv Nord Steami torujuhe on 1,224 kilomeetrit pikk ja koosneb 202 000-st betooniga kaetud terasest torudest, millest igaüks kaalub kuni 23 tonni. Nord Streami juhe transpordib Euroopasse 55 miljardit kuupmeetrit maagaasi aastas, mis on piisav 26 miljoni majapidamise varustamiseks.