Kõige enam toitu raisatakse Aasias, kellele järgnevad Euroopa ja Põhja-Ameerika, vahendab CNN Money.

Raiskamises ei saa süüdistada aga ainult tarbijaid. Juurviljad võivad minna ka põldudel mädanema ja toit võib saada kahjustada ka näiteks töötlemise käigus. 

Kui tarbijad raiskavad ÜRO hinnangul maailmas aastas kokku toitu 280 miljonit tonni toitu aastas, siis enne tarbijateni jõudmist läheb ÜRO hinnangul raisku umbes 1000 tonni toitu. 

Uuringu koostajad, kes tuginevad oma analüüsis ÜRO hinnangule, leiavad et maailmas võiks säästa sadu miljardeid dollareid kui tarbijad oleksid ettevaatlikumad. 

„Praktilised muutused nagu näiteks külmikus keskmise temperatuuri alandamine või toidu paremini pakendamine võiks tuua kaasa märkimisväärse muutuse ja oluliselt vähendada raiskamist,“ selgub uuringust.

Uuringu koostajate hinnangul läheks maailmas umbes veerandi jagu vähem toitu raisku kui arengumaades oleksid paremad külmikud.