Kui isiku maamaksu summa on suurem kui 64 eurot, siis saab maksu tasuda kahes osas. Esimese osa tasumise tähtaeg oli 31. märtsil, mil pidi tasuma vähemalt poole summast, ülejäänud osa maamaksust ootab maksuhaldur hiljemalt 1. oktoobriks. Selleks ajaks tuleb maamaksu teine osamakse tasuda kokku 74 676 isikul, kogusummas ligi 25,3 miljonit eurot, teatas maksuamet.

2014. aasta tuludeklaratsioonide põhjal on vaja enam kui 13 000 inimesel tasuda 1. oktoobriks täiendavat tulumaksu summas 23,9 miljonit eurot. Sotsiaalmaksu tuleb juurde tasuda ligi 10 000 isikul, summas 8,1 miljonit eurot.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on 1. oktoobril tulumaksu juurdemaksmise või tagastamise tähtaeg esmakordeslt ka neil maksumaksjatel, kes deklareerisid välistulusid. "Ka sel aastal pöörasime suuremat tähelepanu just välistulude deklareerimisele.

Tänavu käivitus Euroopa Liidu automaatne tuluandmete infovahetuse süsteem, mis tähendab seda, et maksu- ja tolliamet annab liikmesriikidele infot nende maksuresidentide Eestis teenitud tulude kohta ning saab ka ise infot Eesti maksuresidentide tulude kohta,“ selgitas Udde ja soovitas seetõttu kõigil, kel välistulud veel deklareerimata, seda kiiremas korras teha.

Infot füüsiliste isikute maksustamise kohta saab maksu- ja tolliameti infotelefonilt 880 0811.