Kui aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, siis jagati maksu tasumine kaheks osamakseks. See tähendab, et üle 64-eurose summa puhul pidi maksumaksja 31. märtsiks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on vaja ära maksta hiljemalt 3. oktoobriks, teatas amet.

31. märtsil oli maamaksu tasumise tähtaja nõue 414 053 isikul kogusummas 30,7 miljonit eurot. 3. oktoobril tuleb teine osamakse tasuda kokku ainult 92 827 isikul summas 20,6 miljonit eurot. Võrreldes eelmise, 2010. aastaga on maamaksu nõuete summa üle 3 miljoni euro suurem.

Maksu- ja tolliamet saatis sel nädalal meeldetuletusega e-kirja neile enam kui 27 700 isikule, kellel puudus ettemaksukontol vaba raha.

Need, kellel on küsimusi maamaksu kohta saavad e-maksuameti/e-tolli avalehel kiirviidete all olevas rubriigis „Maamaks" tutvuda maamaksu puudutavate sisuliste andmetega: erinevate kruntide andmetega, nagu maa liik, pind, maksustamishind, maksumäär, maksukohustus jmt. Andmed on kättesaadavad nii eraisikutele kui ka ettevõtte või asutuse volitatud esindajatele.

Ühtlasi andis maksuamet teada, et e-maksuameti/e-tolli keskkonnas saab nüüdsest makseid otse teha, st et maksumaksja ei pea oma kohustuste täitmiseks eraldi internetipanka sisenema, vaid saab seda teha otse e-maksuametis/e-tollis. "Alusta maksmist" link asub "Nõuded ja Kohustused" lehel.

Maksude maksmine on ühiskondlik kokkulepe, mis laseb riigil toimida ja kodanikel saada sotsiaalseid garantiisid. Maamaks on riiklik maks, mis laekub täies ulatuses kohaliku omavalitsuse eelarvesse.