Varasemalt pidi klient deebetkaardiga riigilõivu tasumisel tasuma oma panga poolt kehtestatud hinnakirja alusel tehingu töötlemise tasu, mis võis olenevalt kliendi kodupangast ulatuda mitme euroni, teatas maanteeamet.

"Uus kassasüsteem võimaldab meil alates 1. detsembrist kaardimakseid töödelda nii, et kliendile teenustasu ei lisandu. Lisaks saame uue süsteemiga vastu võtta krediitkaardimakseid, milleks varem võimalust ei olnud,“ selgitas maanteeameti klienditeenindusjuht Anne Nurmik.

Uus kaardimaksesüsteem on Nurmiku sõnul mugavam ka klienditeenindaja jaoks, sest vajalikud andmed saabuvad makseterminali otse liiklusregistrist. „Varem pidi klienditeenindaja vastava summa käsitsi sisestama, milleks kulus lisaaeg ning mis jättis võimaluse inimlikeks vigadeks. Edaspidi toimub kõik automaatselt,“ lisas ta.

Sularaha võtavad teenindusbürood vastu vastavalt riigilõivuseadusele kuni 10 eurot. Kliendid, kellel puudub pangakaart või pangakonto saavad sularahatoimingu teha pangakontoris - sularaha sissemakse rahandusministeeriumi kontole.