Mai alguses lepingu sõlmimisega lõppenud hanke korraldas maavalitsus kiirkorras ning ainus pakkuja oli Jürivete osalusega OÜ Kihnu Veeteed. Firma saab maavalitsuselt hanke tulemusel 320 000 krooni ning peab reisijaid saare ja mandri vahet vedama vähemalt juuni lõpuni, kirjutab Pärnu Postimees.

Kuke sõnade järgi tingis kiirhanke kohtuvaidluse tõttu peatatud teine riigihange, mille maavalitsus oli välja kuulutanud märtsis, lootes leida Kihnu vahet reisijaid vedava firma kaheks aastaks. Ka peatatud riigihanke üks pakkujaid on Kihnu Veeteed ja korraldaja Kukk ning sellele soovib maavalitsus võitjat juunis.

Kukk ütles esmaspäeval ajalehele, et väimehe firma osalemisest hoolimata ei näe ta põhjust, miks oleks pidanud ennast riigihankest kõrvale jätma. “Olen ennast teadlikult hindamise komisjonist kõrvale jätnud ega ole otsustaja, teen vaid tehnilist tööd,” lisas ta.

Kuke väitel on lõplik otsustaja ja lepingu sõlmija Pärnu maavanem Toomas Kivimägi.

Kihnu Veeteedega laevaühenduse pakkumisel konkureeriva OÜ Kihnu Liini omanik Johannes Leas märkis, et kuigi tema firma on laevaga Jõnn vedanud kihnlasi mandri vahet kümme aastat, tahab maavalitsus nüüd vägisi tema sõitmised lõpetada ja eelistab konkurente.