Näiteks selgub Tallinki hotellide koduleheküljel, et Tallink City hotelli tavalise toa, kus võib ööbida kuni kaks inimest, saab 165 euro (umbes 2580 krooni) eest. Päev enne või pärast Madonna kontserti on sama toa hinnaks märgitud 93 eurot (umbes 1450 krooni).

„Sellel suvel on Eesti majutuses kaks kõrghetke. Üks on laulupidu ning teine Madonna kontsert,“ rääkis Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuht Kadri Lainas Päevaleht Online’ile.

„Iga päeva kohta, mis on müügis, jälgitakse pidevalt kui suur on sellel päeval täituvus. Mida kõrgem on täituvus ehk on näha, et nõudlus on suurem, seda kõrgem on ka hind,“ selgitas Lainas kõrgemate hindade kergitamise loogikat.

„Praegu näeme küll, et see on 100% päev,“ ütles Lainas Viru hotelli Madonna kontserdipäeva eeldatavat täituvust kommenteerides.

Tallink Hotel Groupi käibejuht Erki Pogoretski rääkis, et Tallinna hotellidel on tegelikult olemas hea kogemus 2006. aasta suvel toimunud Metallica kontserdiga, mis oli sarnaselt Madonna esinemisele üritus, kus terve linna majutusasutused olid rahvast täis.

Pogoretski hinnangul on Tallinna hotellide täituvus Madonna kontserdi toimumispäeval tõenäoliselt 100 protsenti.

„Kui mõelda, et Tallinnas on hotellides 14-15 tuhat voodikohta ning sinna kontserdile müüakse välismaalastele kindlasti rohkem pileteid,“ lisas ta.

Reval Hotelligrupi AS müügi- ja turundusdirektor Killu Maidla rääkis, et keti kolmest hotellist on tänaseks kaks välja müüdud.

„Reval Hotel Centrali ja Reval Park Hotel & Casino viimased vabad toad broneeriti juba mõned nädalad tagasi. Reval Hotel Olümpias on veel alles kõrgema kategooria tube ja lähtuvalt suuremast nõudlusest sel päeval ja muidugi ka tubade klassist on hinnad kõrgemad kui tavapäraselt,“ lisas ta.

„Hindade muutmine pole Reval Hotelsis midagi ebatavalist – me ei kasuta juba mitu aastat fikseeritud “letihindu” ja hinnad on kooskõlas nõudmise ja pakkumise hetkeolukorraga turul,“ selgitas Maidla.

„4. augustiks ootame kindlasti 100-protsendilist täitumust kõikides Reval Hotels hotellides Tallinnas, kuid alati on risk, et keegi jääb tulemata või viimasel hetkel annulleeritakse,“ lisas ta.