“See tehing ei ole veel selge. Konkurentsiamet otsustab, kas anda selleks luba või mitte. Müümise üks põhjus on kindlasti see, et loodud apteegiketti ei ole praegusel omanikul uue seadusandluse valguses enam võimalik edasi arendada nii, nagu tema visioon ette nägi,” ütles OÜ Parimex Investi juhatuse liige Kadri Tammepuu Eesti Päevalehele.

Magnum Medicali juhatuse liikme Margus Linnamäe sõnul on võitlus ravimiturul väga äge, siinsete apteekide marginaal on Euroopa omadega võrreldes kolmandiku võrra väiksem. Kuna varem võis Magnum Medical tegeleda ainult hulgimüügiga, siis nüüd saab lisaks tegelda ka jaemüügiga.

“Võitlus ravimiturul on väga tihe. Meie käes on praegu 32 protsenti retseptiravimite ja ravimisarnaste preparaatide müügi turuosast. Meie eesmärk on säilitada praegune turuosa koos stabiilse ja kõrge kvaliteediga teenuse osutamisega,” ütles Tamro Eesti OÜ peadirektor Tarvo Vaasa.

Praegu kontrollivad kaks ravimite hulgimüügifirmat, Magnum Medical ja Tamro Eesti 70 protsenti ravimite hulgimüügi turust. Eesti Päevalehe andmetel võimaldab ravimite jaemüük apteekides lisada kaubale juurdehindlust umbes 18 protsenti, samal ajal kui hulgimüügi juurdehindluse protsent peab jääma 5-6 vahele.