Konkurentsiameti teatel on asjast huvitatud isikutel võimalik kuni jaanuari lõpuni esitada koondumise kohta arvamusi ja vastuväiteid.

Meelis Mäeotsale kuuluv OÜ Parimex Invest on Raekoja Apteek OÜ omanik, millele omakorda kuulub ligi pool Eesti suurimast apteekide ketist Apotheka.

Magnum Medicali üks omanikke Margus Linnamäe ütles BNS-le, et Magnum omandas mullu 31. detsembril sõlmitud lepinguga 70 protsenti Parimex Investi osakapitalist. "Ostu-müügi tehing on põhimõtteliselt praeguseks tehtud, kuid see ei jõustu enne konkurentsiameti heakskiitu," rääkis ta. "Tehingu maksumus on konfidentsiaalne."

Mullu suvel teatasid Magnum Medicali ja Apotheka omanikud, et on alustatud liitumisläbirääkimisi, mille eesmärgiks on laiendada tegevust ka Lätti ja omandada seal mõni apteegikett. Magnum Medical on varem andnud Mäeotsale apteegiketi ülesehitamiseks laenu.

Linnamäe sõnul praegusel hetkel mingit konkreetset plaani laieneda Lätti või Leetu ei ole.

"Parimexile kuulub umbes kolmandiku jagu Apotheka ketiga ühinenud apteekidest. Seega ei saa rääkida sellest, mida Parimex või Magnum Medical Apothekaga ette võtab. Tuleviku üle saavad otsustada kõik Apotheka omanikud üheskoos, neid on kokku umbes 50 juriidilist isikut," selgitas ta.