Majandusleht toob välja, et hiljuti Londonis peakontorit kolides ehitasid Transferwise juhid sinna ka sauna.

Kui pealtnäha võiks seda pidada liigseks ekstravagantsuseks ning idufirmade kuvandi – mille kohaselt ei ole kasum oluline ning esimese asjana tuleb soetada lauatennise laud - musternäide, siis tegelikult on saun Transferwise jaoks midagi hoopis enamat.

Firma asutajad on eestlased ning majanduselehe ajakirjanik on vaimustuses, kuidas Taavet Hindrikus oma ettevõtte soovitud kultuuri kirjeldamisel vaimustub. Nimelt ei tohiks ettevõtte töötajad end kaasasutaja nägemusel tunda pelgalt tööjõuna, vaid osana revolutsioonist ning firmas peab valitsema respekt. „Draama puudumine tähendab head karmat,“ tõdeb Hindrikus.

Nende väärtuste kinnistamiseks saadetakse kõik uued töötajad, olgu nad Londonist või New Yorkist, esimesteks nädalateks Tallinna, kus neile tehakse selgeks nii ettevõtte ajalugu kui väärtused.

Kindla firmakultuuri loomine on idufirmade jaoks väga oluline, seda eriti tehnoloogiafirmades, kirjutab Financial Times

Riskikapital lubab neil kiirelt kasvada ja massiliselt uusi töötajaid palgata. Sellisel kiirrel kasvul on aga varjukülg: uue ettevõttega liitujatel on raske meeskonda sulanduda, nad ei suuda töökultuuri mõista ning lõpuks on töötajate pingutused suunatud eri suundadesse ja firma ei arene.

Sellise stsenaariumi vältimiseks ongi Hindrikuse firma töötajate ühised saunaskäigud olulised.