Mainor AS nõukogu esimehe Ülo Pärnitsa sõnul investeeris grupp 2014. aastal kokku 8,2 miljonit eurot ning 2015. aastal on plaanis investeeringute mahtu veelgi suurendada, kahekordistades selle 16,5 miljonile eurole.

“Lõviosa investeeringutest läheb ka uuel aastal Ülemiste Citysse, targa äri linnakusse, mis on muutumas tõeliseks kõrgtehnoloogiliste ettevõtete ja IT-valdkonna tõmbekeskuseks,” märkis Pärnits, kelle kinnitusel tegutseb Ülemiste Citys täna kokku ligikaudu 300 ettevõtet koos 6000 töötajaga.

2014. aasta märkis Ülemiste Cityt arendava Mainor Ülemiste jaoks mitme uue silmapaista hoone valmimist. Nii lõpetati aadressil Suur-Sõjamäe 14a Elcogeni 2300-ruutmeetrise kütuseelementide tootmis- ja arenduskeskus, Eesti raskemasinaehituse lipulaeva E-profiili kontori ja inseneribüroo ehitus aadressil Valukoja 7, millega tõusis E-profiili insenertöötajate osakaal 50%. Valmis ka spordisaal aadressil Suur-Sõjamäe 8a. Koostöös Technopolis Ülemiste AS-iga on valmimas parkimishoone aadressil Valukoja 4c ja algas 13-kordse büroohoone ehitus aadressil Lõõtsa 5.

Järgmiste arenduste elluviimiseks Ülemiste Citys sõlmis Mainor Ülemiste möödunud aasta lõpus Merko Ehitusega projekteerimis- ja ehituslepingu, millega rajatakse Ülemiste City targa äri linnakusse Eesti suurim büroohoone Öpiku maja, kus saab kokku olema 44 000 m2 büroopinda.

Eduka aasta taga oli ka gruppi kuuluva akna- ja uksetootja Rekmani 28%-line käibekasv ning mööblitootja Askala ekspordimahu kasv 15%.

2015. aasta sügisest hakkab innovaatilisele ettevõtlusele suunatud ja Ülemiste Citys asuv 2500 õpilasega Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor õpetama kahte uuenduslikku eriala – startup ettevõtlust ja arvutimängude disaini, pakkudes oma tudengitele õpingute rahastamiseks ka iseseisvalt õppelaenu.

Mainor AS on 1992. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev arendusfirma. Mainori põhitegevuseks on Ülemiste City Targa Äri Linna arendamine, gruppi kuuluvate ettevõtete tegevuse strateegiline juhtimine, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainori hariduskontserni juhtimine, tuuleenergeetika arendamine ning kinnisvara haldamine oma kinnistutel. Mainor 19 tütar- ja sidusettevõtet tegutsevad lisaks ka puidu, metalli ja energeetika alal ning annavad tänaseks tööd kokku ligikaudu 280 inimesele.