Toodang vähenes nii töötlevas tööstuses kui ka mäetööstuses ja energeetikas, teatas statistikaamet.

Kui veebruaris toodeti töötlevas tööstuses 5 protsenti ja märtsis 3 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul, siis aprillis aeglustus kasv 1 protsendini.

Mais pöördus kasv languseks – toodeti 1protsent vähem toodangut kui mullu samal ajal. Kaks kolmandikku tööstusharudest ei saavutanud mais eelmise aasta mahtu.

Toodangu mahu vähenemist põhjustas eelkõige langus toiduainete, metall- ja keemiatoodete ning ehitusmaterjali tootmises. Kuigi suurema osatähtsusega tööstusharudes (elektroonika- ja puittoodete, elektriseadmete, mööbli- ja mootorsõidukite tootmises) toodang suurenes, ei korvanud see paljude väiksemate tööstusharude tootmise vähenemist.

Välisturule müüdi mais 70 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel vähenes 2014. aasta maiga võrreldes toodangu müük ekspordiks 1 protsent ja müük kodumaisele turule vähenes 8 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2015. aasta mais nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 2 protsenti vähem toodangut kui aprillis.

2014. aasta maiga võrreldes toodeti elektrit 14 protsenti vähem ja soojust 6 protsenti rohkem.