"Sellised arengud on rõõmustavad ja näitavad, et viimastel nädalatel ettevõtjate, ettevõtlusorganisatsioonide ja riigikogu ning ametnike vahel toimunud argumenteeritud ja sisuline dialoog on olnud tulemuslik ja lahendusi otsiv," ütles Palts Ärilehele.

Tema sõnul on väga positiivne, et kiirustades ja ettevõtjatega läbiarutamata muudatuste puhul võeti aeg maha, et koos parimaid lahendusi otsima hakata.

"Ettevõtjad on selliseks koostööks igati avatud ega soovi kindlasti takistada ideede elluviimist, mis toetavad maksupettustega võitlemist," kinnitas Palts ja lisas, et need peavad sealjuures olema aga tänases ettevõtluskeskkonnas edukalt ja probleemideta rakendatavad.

Reformierakonna ja IRL-i fraktsioonid otsustasid täna võtta menetluses olevatest käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduse eelnõudest välja kogu ettevõtluses soetatavate sõidukite regulatsiooni.

Eelnõudest võetakse välja ettevõtluses kasutatava sõiduautode sisendkäibemaksu maha arvamise piiramise, era- ja töösõitude regulatsioonide, 64 eurose isikliku sõiduauto kasutamise hüvitise kaotamise ja sõiduautode erisoodustust puudutava osa. Samuti teevad Reformierakonna ja IRLi fraktsioonid ettepaneku tõsta elektroonilises käibedeklaratsioonis kontrollitavate arvete piiri.