„Kindlasti on Eesti ettevõtjaid, kellel on ärihuve nii Aafrika kui Lõuna-Ameerika riikides ning kindlasti võib ka neis piirkondades leida potentsiaalseid ettevõtjaid, kellel võib olla huvi Eesti vastu, kui neile asjakohast infot anda ja huvi tekitada,“ ütles Palts.

Sellega, et välisvisiite tuleb teha kaugematesse kohtadesse, on nõus ka Teenusmajanduse Koja tegevjuht Evelyn Sepp.

„Teenusmajandus vajab pigem kaugemaid turge, mitte vaid kohalolekut Euroopa Liidus või lähiriikides,“ ütles Sepp. Ta tõi välja, et oluline on ka majandusesinduste lisavõimekuse loomine näiteks Shanghais, Kasahstanis või Lõuna-Ameerikas.

Sepp ütles, et ta ei kavatse kommenteerida kommenteerida Eesti Ekspressis esitatud Oviiri reisivalikut, kuid jälgib kindlasti, kas ministri tegevus on tulemuslik või mitte. 10 kuud aga ei ole Sepa sõnul piisav aeg hinnangu andmiseks. Küll aga peaks Sepa sõnul aasta kuni poolteist aastat ametis oldud ministriaega võimaldama juba konkreetseid tulemusi ette näidata.

Oviiriga on paaril visiidil koos olnud ka Kaubandus-tööstuskoja esindajad. „Nendel kordadel on ministri kohalolu kindlasti ennast õigustanud ja ettevõtlust nii laiemas kui kitsamas plaanis toetanud,“ ütles Palts. „Nende reiside kohta, kus me ise osalenud ei ole, või mida ei ole korraldanud meie, kommenteerida ka ei soovi.“

Iga visiit on Paltsi sõnul oma eesmärkidega ning spetsiifikaga, seega ei ole võimalik võrrelda ettevõtluse kasu seisukohast poliitiliste eesmärkidega ametlikku visiiti või visiiti koos äridelegatsiooniga.

Seni on Paltsi sõnul ettevõtlusminister Oviiri üks nähtavamaid tegevusi olnud ettevõtluse tugistruktuuride korrastamise algatamine. „See on ambitsioonikas ja oluline teema ning loodetavasti jõutakse ka reaalsete tulemusteni," ütles Palts.