Elu- ja ärihoone loonud arhitektuuribüroo Kosmos kommenteerib valminud teost ise nii: „Kortermaja elavalt liigendatud ehitusmaht koondub põhiliselt krundi ida ja põhja servale. Tänavatasandilt vaadates ei ole uushoonestus antud konteksti suhtes dominantne ja liigselt kõrgustesse pürgiv. Kõik korterid külgnevad suurte terrassidega ja loovad seeläbi eramulaadse tüpoloogia kesklinnas.“


Uues „tumedas“ majas on 21 ja väikeses puumajas 4 korterit. Suure maja esimesel korrusel paiknevad äripinnad. Kõige suurem korter on kahel tasapinnal ning selle üldpind on 159 ruutmeetrit, koos teisel tasandil asuva terrassiga kokku 206,9 ruutmeetrit. Kõige väiksem korter on 55,8 ruutmeetrine ja sellel terrass puudub.


Korterite keskmine hind on 79500 krooni ruutmeetri eest, mis on tänasel turul enam kui muljetavaldav. Terrasidel on veel eraldi hind, mis liidetakse korterite maksumusele juurde. Autokoha hind on 300 000 krooni ning igal korteriostjal on kohustus see ka osta.


„Eks hetke majanduskeskkond ei soosi sellise objekti müüki, kuid ega seesuguseid asju ei realiseerita ka üleöö,“ tõdeb arendusprojekti vahendav 1Partner Kinnisvara maakler Allan Vanatoa. „Tegu on siiski vanalinnas uue ehitisega, mis on meie konservatiivses ühiskonnas väga julge arhitektuurilise lahendusega. Tänu ehituslikult tundlikule kohale ja ehitustehniliselt keerukale objektile ning ülinõudlikule järelevalvele on maja sünd olnud piisavalt pikk. Ma ei välista, et kui valmimine oleks sattunud tippaega, oleks ruutmeeter siin makstud ka 100 000 krooni.“ Ta lisab, et potentsiaalne ostja võib tulla pigem välismaalt.


Majja kolimine pole sugugi odav lõbu, sest kõiki kortereid müüakse „valge karbina“, mis eeldab kõigele lisaks siseviimistlusse investeerimist. „Seega tuleks mängu veel ka sisearhitekt, disainer jne. Eks see on sihtgrupile, kellel on võimalus seda endale lubada.“


Korterid on ebatraditsioonilised, ühtegi klassikalist neljakandilist korterit polegi. Lisaks võivad toad olla väga ootamatu kujuga, piklikud ja laienevad. Seega eeldavad sise- ja välisarhitektuur väga selgelt erilist maitset.


Hoone kandekonstruktsiooniks on raudbetoon ja teraskanduritest kombineeritud sõrestik. Kergseinana lahendatud välissein on kaetud looduskivi plaatidega, terrassid ja konsoolid on viimistletud puiduga. Maja rajas Maru Ehitus.