Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKT jäi 2016. aasta I kvartalis võrreldes eelmise kvartaliga muutumatuks ja võrreldes 2015. aasta I kvartaliga kasvas 1,8%.

Esialgsetel andmetel panustas I kvartalis majanduse kasvu enim netotootemaksude laekumine. Oluline mõju oli alkoholi- ja kütuseaktsiisi laekumise kasvul, mis nihkus eelmise aasta lõpust I kvartalisse. Maksulaekumiste nihke põhjuseks oli aktsiisimäärade tõusu jõustumise tähtaja nihutamine kuu aega hilisemaks.

Tegevusaladest panustas I kvartalis SKT kasvu enim kaubanduse lisandväärtus. Eesti majanduskasvu suurimaks pidurdajaks oli energeetika tegevusala lisandväärtuse vähenemine. Tugeva sisenõudluse kõrvalt pidurdas selle aasta I kvartalis majanduskasvu ka langev välisnõudlus.

Kogumajanduse kaupade väljavedu vähenes võrreldes 2015. aasta I kvartaliga hinnamõjusid arvesse võttes 2%, peamiselt elektroonikakaupade ja mineraalsete toodete (sh bensiin, diisel, kütteõlid, gaas) väljaveo vähenemise tõttu.

Samal ajal suurenes kogumajanduse kaupade sissevedu, olles reaalväärtuses 4% suurem kui eelmise aasta samas kvartalis. Esialgsetel andmetel suurenes enim mujal klassifitseerimata masinate ja seadmete, mootorsõidukite ja haagiste ning mineraalsete toodete import.