Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja sõnul on majanduse üldine suundumus olnud suuresti kooskõlas keskpanga prognoosiga, ehkki majanduskasv ise jäi oodatule alla.

"Nagu ka esimeses kvartalis, pidurdas majanduskasvu põlevkivisektor," märkis ta. "Jaemüügi kasv kiirenes samal ajal veidi ning kapitalikaupade import ja ettevõtete käibedeklaratsioonid osutasid ettevõtete investeeringute kasvule."

"Kuigi tööstusettevõtete küsitlused on juba mõnda aega näidanud, et ettevõtjad ootavad toodangu kasvu, vähenes tööstussektori toodang teises kvartalis aasta võrdluses siiski. Selle taga oli põlevkivisektor – mäetööstuse, energeetika, õli- ja keemiatööstuse toodang vähenes aastataguse ajaga võrreldes 14%," kommenteeris Oja. "Ülejäänud harudes oli areng parem ja toodang kasvas aastataguse ajaga võrreldes 4%. Enamiku tööstusharude heale käekäigule osutab ka Eesti päritolu ekspordi suurenemine, millesse panustab märkimisväärselt just tööstussektor."

Oja sõnul jäi majandususaldusindeks, mis väljendab ettevõtjate ja majapidamiste ootuseid tuleviku suhtes, nii esimeses kui ka teises kvartalis ajaloolise keskmise lähedale. Kolmanda kvartali alguses kasvas majandususaldusindeks aga Brexitist tingitud määramatusest hoolimata.