“Majanduskriis ei ole mõjutanud Eurovisiooni lauluvõistlust väga tõsiselt,” kinnitas EBU’s Eurovisiooni lauluvõistluse eest vastutav Svante Stockselius. “Selge on, et neli riiki lahkus võistluselt eelarvekärbete tõttu.”

Selle aasta Eurovisiooni lauluvõistluse jätsid vahele Ungari, Andorra, Tšehhi ja Austria. Stockselius lodoab, et need riigid osalevad järgmisel aastal uuesti ning samuti oleks taas tore kuulda laval Andorra, Luksemburgi ja Itaalia laule, vahendab YLE.

Majanduskriis võib oma hambaid näidata veel finaalis, kui võitma peaks kas Kreeka või Island, kuna kummalgi riigil on rahaliselt pea võimatu korraldada järgmisel aastal lauluvõistlust.

Gruusia rentis Oslos ooperimaja

Samal ajal kui majanduskriis on takistanud mõnel riigil võistlusest osa võtmast, ei näe teised riigid jälle põhjust koonerdamiseks. Näiteks Aserbaidžaanile ja Armeeniale on lauluvõistlus võimalus suureks enesereklaamiks.

Gruusia delegatsioon korraldas Osos viibimise aja jooksul iseseisvuspäeva suurejoonelise tähistamise ning üüris tuhande inimese jaoks ooperimaja, mille üüriks ainuüksi kulus kümneid tuhandeid eurosid.

Eurovisiooni lauluvõistluse finaal toimub Oslos juba täna.