Arvestades Eesti ja Soome rahvaarvu suhet, võib öelda, et 2300 inimese koondamine Soomes, Nokia tehases on võrdväärne tänase Ärilehes avaldatud teatega, et Nitrofert koondab Eestis 426 inimest. Küll aga on erinev valitsuste suhtumine - Soome peaminister Juha Sipilä esines erakorralisel pressikonverentsil kohe pärast Microsofti koondamisteadet, kuid Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeerium täna Nitroferti puudutavatele küsimustele vastata ei tahtnud. Samuti pole uudisele reageerinud valitsuse liikmed.

Küll aga kinnitas MKM-i avalike suhete juht Rasmus Ruuda, et kuigi koondamised ei ole kunagi meeldivad, on nii Nitroferdi kui ka näiteks Eesti Energia töötajatel (EE koondab 200 töötajat Ida-Virumaal-toim.) küllalt head oskused, et leida endale samas piirkonnas uus töökoht.

Soome valitsus võttis aga Salo linnas asuva tehase koondamisteadet niivõrd tõsiselt, et pressikonverentsil lubati isegi septembrikuuks lisaeelarvet, et aidata koondamisest puudutatud töötuid.

MKM-i avalike suhete juht kommenteeris veel olukorda Eesti Energia hiljutise uudise põhjal. "Kui me räägime ainult Eesti Energia töötajatest, siis üldiste numbrite taustal on 200 uut töötut küllatki väike arv. Kui võtta veel arvesse asjaolu, et VKG pidi suurendama põlevkivi kaevandamist, kuna sai mahtu juurde, siis võib sealt tekkida täiendav nõudlus antud valdkonna spetsialistide järele. Eelmisel kuul teatas VKG, et loob aasta lõpuks juurde 300 uut töökohta, seega tundub et selles valdkonnas erilist tööpuudust karta pole. Üldiselt kehtib ka Ida-Virumaal sarnane situatsioon, kus puudu on pigem oskustööjõust, kuhu alla võib ka kaevurid liigitada. Ning tööpuudus valitseb pigem oskuteta hõivegruppides."