Majandusteadlasi on varemgi Brexiti teemal küsitletud, kuid Observer korraldas senistest palju esinduslikuma valimiga küsitluse, rääkides enam kui 600 Briti majandusanalüütikuga. Londoni finantskeskuse City seisukoht tuleb sellest küsitlusest väga üheselt välja: 88 protsenti majandusteadlastest ütleb, et ELi ühiselt turult lahkumine kahjustab riigi majandust.

82% küsitletud analüütikutest prognoosib, et Suurbritannia kodumajapidamiste tulud kahanevad Brexiti mõjul ning 62% arvab, et töötute arv kasvab. Kõige kahjulikumaks pidasid spetsialistid seda, et ühise turu uksed sulguvad ja kasvava ebakindluse tõttu hakkavad investeeringud vähenema.

Vaid neli protsenti vastanuist arvas, et Brexit suurendab Suurbritannia sisemajanduse kogutoodangut (SKT) ja viis protsenti, et Brexitil on üleüldse positiivne mõju. Samas ennustas üle poole analüütikutest SKT vähemalt kolmeprotsendist langust viie eraldumisele järgneva aasta jooksul ning 72 protsendi arvates on negatiivne mõju tunda ka veel 10-20 aasta järel.