Hoiupank sõlmis Eesti Maksekeskuse asutamislepingu

Hoiupanga juhatuse esimees Olari Taal ja Rootsi SwedGiro AB direktor Thomas Bendixen kirjutasid esmaspäeval alla Eesti Maksekeskuse AS-i asutamislepingule. Uus ettevõte hakkab koguma, töötlema ja edastama maksete tasumisega seotud teavet. Loodud firma tuleb Eesti massmaksete turule tuleva aasta kevadel. Eesti Maksekeskuse AS-i aktsiakapital on 10 miljonit krooni ja see jaguneb võrdselt Hoiupanga ja SwedGiro AB vahel.

Connectusel valmis Eesti firmade andmetega CD-ROM

AS-il Connectus valmis rahvusvahelise äriinfosüsteemi Kompass raames 3000 Eesti ettevõtte andmeid sisaldav ja neid tutvustav CD-ROM "Kompass Eesti 96".

ülemaailmselt levinud Kompassi süsteemi Eestis esindava AS Connectuse tegevdirektor Ally Renter ütles, et optilisel kettal on peale firmade kontaktandmete salvestatud ka firmajuhtide nimed ja ametid, töötajate arv, peamised majandusnäitajad, tütarfirmad, partnerid, kaubamärgid ning põhjalik ülevaade toodetest ja teenustest. äriparnerite otsinguid saab lisaks eesti keelele teha ka inglise ja vene keeles, mis laiendab Renteri sõnul CD-ROM-i kasutamise võimalusi.

Riigikogu täiendab maakatastriseadust

Riigikogu lõpetas esmaspäeval maaelukomisjoni algatatud maakatastriseaduse muutmise seaduse esimese lugemise, mis lubab maad erastada ka plaanide alusel, kuhu pole märgitud krundil asuvaid hooneid. Eelnõu lihtsustab parlamendi maaelukomisjoni hinnangul olemasoleva plaanimaterjali kasutamist maa omandiõiguse vormistamisel. Seadusemuudatus annab õigusliku aluse lähtuda ka plaanil olevast piirikirjeldusest, kui plaanil toodud piir mingil põhjusel selle kirjeldusega kokku ei lange.

EMT NMT-telefone saab kasutada ka Poolas ja Moskvas

AS Eesti Mobiiltelefoni (EMT) NMT450 abonendid saavad alates detsembrist oma telefone kasutada ka Poolas ja Moskvas. EMT turundusdirektor Urmas Kõiv ütles esmaspäeval, et Moskvas jääb NMT450 võrgu levialasse linn ja selle ümbrus kuni 80 kilomeetri raadiuses. Kogu Venemaa NMT-levialade ühendamine Moskva operaatori teeninduspiirkonnaga saab Kõivu teatel teoks järgmise aasta jooksul. Kõiv ütles, et Poola võrku registreerimiseks peavad kliendid valima maa tunnuseks PL, EE või NO. Moskvas peab valima tunnuseks MO, DK või LV.

Tallink jäi taas müümata

Eesti Merelaevandusele kuuluv reisiparvlaev Tallink ei leidnud pakkumiste puudumise tõttu ka teisel enampakkumisel ostjat. Eesti Merelaevanduse peadirektori asetäitja Jaan Kalmus ütles, et mõned Kreeka firmad on küll avaldanud soovi alust osta, kuid neil on tekkinud raskusi krediidi saamisega. Kalmuse sõnul kaalub merelaevandus uue oksjoni korraldamise kõrval ka aluse ajalepingusse andmist.

Samal oksjonil müüs Eesti Merelaevandus maha kuivlastilaevad Pakri ja Kabala. Mõlemad laevad ostis alghindadega 200 000 ja 250 000 dollarit ainus pakkuja.

Hansapank plaanib Moskvas esinduse avamist

Hansapangal on kavas avada järgmise aasta esimesel poolel Moskvas ühine esindus oma Läti tütarpanga Hansabank-Latvijaga, ütles panga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus.

Praegu asub Hansabank-Latvija esindus Läti Moskva saatkonnas Tshaplõgini 3.

Baltic News Service