Tarbijahinnaindeks kasvas 0,8 protsenti

Tarbijahinnanindeks kasvas märtsis veebruariga võrreldes statistikaameti andmeil 0,8 protsenti.

Kaubad kokku kallinesid märtsis 0,9 protsenti, sealhulgas toidukaubad ühe protsendi ja tööstuskaubad 0,6 protsenti. Teenused kallinesid 0,7 protsenti. Keskmisest rohkem tõusid toidukaupade, eriti piima- ja piimatoodete hinnad. Toit kallines märtsis 1,1 protsenti. Riided ja jalatsid kallinesid ühe protsendi võrra.

Veebruaris suurenes eksport impordist kiiremini

Eesti väliskaubanduskäive oli veebruaris statistikaameti täpsustatud andmetel 6,7 miljardit krooni, kusjuures eksport kasvas enam kui import.

Võrreldes jaanuariga suurenes eksport 14 protsenti 2,8 miljardi kroonini ja import 7,6 protsenti 3,9 miljardi kroonini.

Eesti eksportis kaupu 75 riiki ning importis 105 riigi tooteid.

Imporditud kaupadest moodustas 57 protsenti Euroopa Liidu ning 19 protsenti SRü riikide toodang.

Tööd alustas krediitkaartide register

Aprillis alustas Eesti pankade aktsiaseltsi Krediidiinfo ja krediitkaarte väljastavate organisatsioonide koostööna tegevust krediitkaartide register.

Registrisse kogutakse informatsiooni kõigi Eestis väljaantavate krediitkaartide kohta. Infot saavad kasutada vaid krediitkaarte väljastavad institutsioonid.

Registri loomine hõlbustab usaldusväärse tausta ja positiivsete maksekommetega klientidel sõlmida krediitkaartide kasutuslepinguid. Samuti võimaldab register vähendada krediitkaartidega seotud laenukaotusi.

Seesami omanike osalus muutub

Neljapäeval kirjutab Eesti ühispank koos Soome kindlustuskontserniga Pohjola ja Eesti kindlustusseltsiga Seesam alla Seesam-Elu aktsiakapitali struktuuri muutmise lepingule, ütles ühispanga asepresident Janek Mäggi.

Uue lepingu kohaselt saab kindlustusseltsi 12 miljoni kroonisest aktsiakapitalist ühispank 40 protsenti, Seesam ja Soome kindlustuskontsern Pohjola kunbki 30 protsenti

Handelsbanken: Eesti THI kasv langeb

Inflatsioon Eestis ja teistes Balti riikides langeb tänavu alla 10 protsendi, ennustab Rootsi suurim pank Svenska Handelsbanken esmaspäeval avaldatud Balti riikide majandusprognoosis.

Svenska Handelsbanken ei näe Balti riikides suuremaid makromajanduslikke probleeme, sest kõik nimetatud riigid on järginud ranget monetaarpoliitikat. Handelsbankeni hinnangul on Eesti, Läti ja Leedu majanduskasv allahinnatud. Kui ametlik majanduskasvuprognoos on kolm kuni neli protsenti, siis tegelik majanduskasv peaks olema viis protsenti või üle selle, märgib pank.

EPL/Baltic News Service