Välisturiste peatus majutusettevõtetes 1% ja siseturiste 3% rohkem kui eelmisel suvel.

Majutusettevõtetes peatus turismi kõrghooajal juunis, juulis ja augustis kokku 710 000 välisturisti ehk ligi 5000 välisturisti rohkem kui eelmise aasta samal ajal.

Enamik majutusettevõtetes peatunud välisturistidest tuli Eestisse puhkama ning vaid 16%-l oli reis seotud töö või äriga. Turiste saabus rohkem kui eelmisel suvel naabermaadest Venemaalt ja Lätist, vastavalt 30% ja 13%, samuti mitmest Euroopa, Ameerika ja Aasia riigist.

Venemaa turistide osatähtsus välisturistide koguarvus kasvas aastaga kaks protsendipunkti. Soome turistide arv aga vähenes kõigil kolmel suvekuul eelmise aasta vastava ajaga võrreldes.

Vähem turiste kui eelmisel suvel saabus ka Rootsist, Suurbritanniast, Hispaaniast ja Itaaliast. Tavapäraselt peatus kaks kolmandikku välisturistidest Tallinna majutusettevõtetes, 12% kasutas Pärnu maakonna ja 6% Tartu maakonna majutusettevõtete teenuseid.

Suvekuudel peatus majutusettevõtetes 343 000 siseturisti ehk 10 000 turisti enam kui eelmise aasta suvel. Kolmel suvekuul kokku peatus majutusettevõtetes enam kui pool 2012. aasta 8 kuu jooksul majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

63% majutatud siseturistidest olid puhkusereisil ja 21% tööreisil. Viiendik siseturistidest eelistas Harju maakonna, 14% Pärnu maakonna ja 10% Ida-Viru maakonna majutusettevõte teenuseid.

Augustis peatus majutusettevõtetes 344 000 turisti, nendest 35% olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 4% rohkem ja välisturiste 1% vähem kui eelmise aasta samal kuul. Külastajate käsutuses oli 1094 majutusettevõtet 21 000 toa ja 49 000 voodikohaga.

Täidetud oli 54% tubadest ning see oli ühe protsendipunkti võrra vähem kui eelmise aasta augustis. Ööpäev majutusettevõttes maksis augustis keskmiselt 30 eurot ning oli kaks eurot kallim kui eelmise aasta samal kuul.