EHRL tegevjuht Maarika Liivamägi sõnul ei saa kinnitada, et aastavahetuse eel oleks vene ja soome turistide osakaal taastumas.

„Mõlemad meie naaberturu majandused on endiselt seisus, kus inimesed lükkavad pigem oma reisiplaane edasi. Eriti puudutab see Venemaalt oodatavat turisti. Me ei saa täna kuidagi kinnitada, et vene turistide osakaal oleks tagasi tõusuteel. Turg seisab tasemel, kuhu see paar aastat tagasi kukkus,“ sõnas Liivamägi pressiteenistuse vahendusel.

Tema sõnul on Eesti vene turisti jaoks endiselt atraktiivne sihtkoht, kuid nõrk rubla piirab igasugust tarbimist ja eeskätt kulutusi väljaspool kodumaad.

„Üldine seis ei ole sügisel Tallinna hotellide osas olnud paha, sest täituvused on oktoobris ja novembris mõnevõrra kasvanud. Samas me teame, et kasv ei ole laienenud kogu Eestile. Toa hinnad on kukkunud ja kulud tõusnud. Seega on sektor tervikuna ja eriti ettevõtjate kasumlikkus endiselt korraliku surve all,“ lisas Liivamägi.

"Aasiast pärit turistide tõus näib protsentuaalselt ilus, aga absoluutnumbrites on see veel väike. Samas tuleb tunnustada kõiki inimesi ja institutsioone, kes uute sihtturgude nimel tööd teevad," leidis ta.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik, demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate esindusorganisatsioon. 2015. aasta novembri lõpu seisuga kuulub liitu 201 ettevõtet või ettevõtete ühendust, s.h. hotelli- ja toitlustuserialasid õpetavad koolid.