AS Makarov Music Managemendile (MMM) kuuluva Tipp TV ja TOP-Raadio aktsionärid ei pea enam võimalikuks meediaturu praeguses olukorras tegevust jätkata ning otsustasid aktsiad ära müüa, ütles MMM tegevdirektor Jaak Põldma.

Jaak Põldma märkis otsust põhjendades, et avalik-õiguslik Eesti Televisioon müüb reklaami arusaamatute hindadega. "Osa poliitilisi jõude tahab, et riik ja rahvas maksaksid ise kinni oma televisooni ja nemad siis omakorda laseksid põhja teisi kanaleid, seetõttu peame oma edasist tegevust mõttetuks," nentis Põldma.

MMM tegevdirektori sõnul on meediaturu olukorrast tingitud ülejäänud telejaamade ühinemised ja ka nende probleemid. "Need kõik on ühe puu viljad," möönis ta.

Põldma ei soovinud nimetada MMM-i valduses olevate 50 protsendi Tipp TV ja 100 protsendi TOP-Raadio aktsiate potentsiaalset ostjat. Tema sõnul ei soovi seda neli võimalikku ostjat, kellega käivad juba eelläbirääkimised. Ta lisas, et ostu-müügitehing on müüja ja ostja omavaheline asi.

Tegevdirektori sõnul on juttu olnud võimalusest vahetada aktsiaid aktsiaseltsiga Trio. Ta ei tahtnud veel ühegi otsusega spekuleerida, sest MMM ei saa AS Trio eest otsustada. "Meie oleme oma, nemad oma pakkumise teinud. Näen, et koostöövõimalus on olemas," kinnitas ta.

Põldma väitel eelistab MMM näha aktsiate ostjana Eesti investorit. "Ma pole prohvet, aga arvan, et välisinvestorid loeksid oma programmile peale eestikeelsed subtiitrid ja lõpptulemus on ikkagi arengumaadele suunatud programm."

Põldma hinnangul peaksid telejaamad ühinema välisinvestorite, samuti avalik-õigusliku televisiooni vastu.

MMM tegevdirektor ei soovinud nimetada, kui palju on MMM Tipp TV-sse ja TOP-Raadiosse investeerinud. Ta ütles vaid, et firma ei looda aktsiate müügiga firma investeeringuid tagasi saada.

"Nüüd võin uue telekanali käivitamisel öelda, kuidas seda on võimalik odavamalt teha. Näitame seebioopereid 50 dollarit tund, selle asemel, et demonstreerida 600 või rohkem dollarit maksvaid väärtfilme. Nüüd on ju teada, mida Eesti rahvas tahab," kõneles Põldma.

Tegevdirektori sõnul peavad TOP-raadio ja Tipp TV töötajad ise otsustama, kas jäävad tööle ka uute omanike alluvuses. Vajadusel suudab MMM neile tööd pakkuda.

Põldma eitas väiteid, nagu oleks MMM viimase poole aasta jooksul maksnud töötajaile raha asemel töötasu tehnikaga. "See avaldus on mulle uus. Minu lauale pole töötajailt jõudnud ühtegi pretensiooni palkade väljamaksmise osas," kinnitas ta.

Edaspidi kavatseb MMM tegelda endiselt oma põhialadega - meelelahutuse, suurte kontsertide korraldamise, klubilise tegevuse, plaadistamise ja kaubandusega. Põldma kinnitusel kavatseb firma alustada uute projektidega nii Eestis kui mujal. Näiteks tõi Põldma Lätis korraldatava Rock Summer Riia.

KäRT KARPA