"Seoses viimasel ajal aktuaalseks muutunud sõiduautode kasutamise ja kontrolli teemaga tegi EML MTA-le teabenõude, milles soovis andmeid MTA kasutuses olevate ametisõidukite kohta, muu hulgas ka seda, kas autodega tehakse tööväliseid sõite ning kuidas seda kontrollitakse (sõidupäevikud, GPS, videoregistraator). Küsisime ka, kui palju on ametnikele makstud 2014. aastal isikliku sõiduauto kasutamise eest hüvitist," selgitab EML oma kodulehel.

Vastuseks teatas MTA, et ametiautodega tööväliseid sõite ei tehta, välja arvatud peadirektori kasutuses olev ametisõiduk, mille eest MTA on 2014. aastal arvestanud erisoodustusmaksu 2100 eurot.

"MTA ametisõidukid ei ole varustatud GPS jälgimisseadmete ega videoregistraatoritega. Ametiautode kasutamise korra rikkumisi 2014. aastal ei ole olnud," kinnitas amet.

Lisaks selgitas maksuamet, et 2014. aastal on ametnikele ja töötajatele makstud isikliku sõiduauto kasutamise eest hüvitist 39 030,10 eurot. Hüvitist makstakse arvestuse alusel - 0,15 eurot ühe kilomeetri kohta.

2014. aasta jooksul on hüvitist makstud 80 teenistujale. Üle 90% hüvitisest on makstud piiripunktides töötavate ametnike tööle- ja kojusõidu kompenseerimiseks tingimustes, kus ühistransport puudub või ei ole seda õigel ajal tööle jõudmiseks võimalik kasutada.

Loe MTA vastust siit ja ametiautode nimekirja siit.