114 kalurist kaheksa jättis esitamata FIE tuludeklaratsiooni vormi ning 106 on deklareerinud deklaratsioonides makse nõutust vähem, teatas maksu- ja tolliameti pressiesindaja.

Meeldetuletava kirja saavatest kaluritest 19 on jätnud end käibemaksukohustuslasena registreerimata ning seoses sellega ei ole nad deklareerinud ning tasunud käibemaksu summas 763 025 krooni. Kirja saajate eeldatav deklareerimata tulumaks on 1 629 150 krooni ning sotsiaalmaks 2 443 725 krooni.

Maksuhaldur ootab, et märgukirja saanud kalurid viiksid ise oma majandustegevuse seadusega kooskõlla, korrigeeriksid ise oma deklaratsioonid ja esitaksid seal õiged andmed.

Ebakorrektselt makse deklareerinud kalurite jälile jõudis maksu- ja tolliamet koostöös keskkonnainspektsiooniga. Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul tõhustab kahe ameti vaheline infovahetus tunduvalt õiget objektivalikut. „Infovahetus aitab oluliselt kiirendada rikkumiste avastamist”, on Veermäe kindel.

Koostöökokkulepe maksu- ja tolliameti ning keskkonnainspektsiooni vahel sõlmiti 27. mail 2008. aastal. Kokkulepe reguleerib kahe ameti koostööd õigusrikkumiste ärahoidmisel, avastamisel ja tõkestamisel ühiste kontrollihuvidega seotud valdkondades.

Infot füüsiliste isikute maksustamise kohta saate maksu- ja tolliameti infotelefonilt 1811 või 8800811, infot käibemaksu kohta telefonilt 8800813.