Internetis leviva nimekirja kohaselt tuleb tuntumatest lehekülgedest tõkestada pääs näiteks lehekülgedele bwin.com, 888.com, triobet.com, pokerstars.com, ladbrokes.com, unibet.com, pacificpoker.com ja kroonikabingo.com. Kokku on nimekirjas 175 lehekülge.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja kinnitusel tohivad internetiteenuse pakkujad Eestis asuvatel mängijatel lubada mängida ainult Olympic Casinos ja veel mõnes, mille osas käib menetlus. "Teistel lehekülgedel lõpetatakse mängimine tulevast nädalast," selgitas ta.

MTA annab internetiteenuse pakkujatele ebaseaduslike kaughasartmängu veebilehtede sulgemiseks aega kokku kaheksa tööpäeva. Ettekirjutuse kättesaamiseks on arvestatud viis tööpäeva, kuna tegemist on väljastusteatega tähtkirjaga, ning piirangute rakendamiseks kolm tööpäeva. Seega blokeeritakse lehed järgmise nädala jooksul. Vastavalt ettekirjutuse väljasaatmise kuupäevale võib blokeerimise päev internetiteenuse pakkujate suhtes erineda.

Delfit konsulteerinud arvutispetsialisti sõnul ei ole internetiteenuse pakkujate poolne blokeering aga kuigi tõhus meetod: "Kui kasutatav DNS server on katki, tuleks talitada järgnevalt. Kirjutada näiteks google.ee järgmised otsingusõnad: google dns. Esimene tulemus on google poolt pakutava tasuta dns teenuse leht. Sealt leiab nii serverite aadressid kui ka seadistamise juhised erinevate operatsioonisüsteemide tarvis," selgitas ta. "Minul kulus selleks 32 sekundit."