Maksuameti võlglaste registrist selgub, et Vassiljev on ametile võlgu juba eelmise aasta algusest 232,86 ja intressi 30,6 eurot.

Tollal ei olnud Vassiljev veel tervise- ja tööministriks saanud, sel ajal oli ta riigikogu liige. Aga ka riigikogu liikme palk on piisavalt suur, et mõnesaja eurone võlg maksuametile tasuda.

Eriti tähelepanuväärne on see, et Vassiljev ei ole võlga ka ajatanud ega leppinud maksuametiga kokku võla samm-sammult tasumises. Pigem on ta järjekindlalt intressi kasvatanud. Ka ei ole võlg vaidlustatud.

Pärast artikli ilmumist saatis Vassiljev Ärilehele oma kommentaari. "Vabandan maksu- ja tolliameti ja avalikkuse ees. 2015. aasta lõpus selgus, et üle-eelmisel aastal Põhjamaade Investeerimispanga kontrollikomitee liikme, kelleks on Eestist traditsiooniliselt riigikogu rahanduskomisjoni esimees, tasult pole välisriigis kinni peetud tulumaksu. Sellest teada saades muutsin aasta lõpus oma maksudeklaratsiooni ning deklareerisin tulu. Kuna deklaratsiooni muutmise pidi maksuamet kinnitama, polnud võimalik kohe maksu tasuda. See kinnitus saabus eeldatavasti sel nädalal, kuid kahjuks unustasin seda kontrollida. Selle eest vabandan siiralt. Praeguse seisuga on deklaratsioon saanud maksuameti kinnituse ja maksu ülekanne sooritatud."

Rannar Vassiljev oli aastatel 2011-2015 riigikogu liige: rahanduskomisjoni esimees ja aseesimees. Ta on olnud tervise- ja tööminister. Aastatel 2005-2010 oli Rannar Vassiljev Rakvere linnapea ja abilinnapea.

Ta on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pikaaegne liige ja praegune juhatuse liige. Vassiljev on olnud Tallinna Lennujaama nõukogu liige (2007-2011). Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli politoloogia eriala.