Tele2 (endine Q GSM — toim) juhatuse esimees Üllar Jaaksoo sõnul oli tegemist korrapärase revisjoniga ning ta ei näe põhjust, miks üht maksuametit huvitanud lepingut eraldi välja tuua. “Maksuameti töö Tele2 Holdinguga pole lõppenud ja seetõttu ei näe põhjust ühte lisaküsimust eraldi kommenteerida,” ütles Jaaksoo.

Tele2 Holding haldab endist Q GSMi ja teisi rahandusministri Tõnis Paltsi ärisid. Kümme protsenti firmast on siiani Paltsi ja tema kompanjonide käes.

Eesti Päevalehe andmetel on huvi pakkunud lepingu rahaliseks suuruseks viis miljonit dollarit.

Maksuamet alustas revisjoni Tele2 Holdingus märtsis ning Jaaksoo sõnul on selle aja jooksul palju dokumente läbi vaadatud. “Maksuamet on korduvalt küsinud lisamaterjale ja nende töö meiega pole lõppenud,” märkis Jaaksoo.

Tallinna juriidiliste isikute maksuameti direktori kohusetäitja Hannes Ude sõnul ei maksa firmades toimuvaid revisjone üle tähtsustada, sest tegemist on maksuametnike tavapärase tööga. “Me ei kommenteeri pooleliolevaid revisjone ja ei avalda, millistes ettevõtetes need toimuvad,” ütles Ude. “Meie jaoks pole vahet, kas tegu on härra Paltsi või Rüütliga. Kontrollida tuleb vajadusel kõiki.”

Revisjonid määratakse firmadesse, mis Ude sõnul on sattunud avalikkuse tähelepanu alla või hakanud eri analüüsides silma maksu-ameti enda töötajaile. “Revisjonide määramiseks on kindlad kriteeriumid,” ütles ta.