Kui möödunud aasta esimese kolme kuuga määrasid maksuametnikud revisjonide ja üksikjuhtumi kontrollide tulemusel 161 mln krooni täiendavat maksu, siis tänavu küündis juurdemääratud maksusumma vaid 60 mln kroonini.

Maksu- ja tolliameti järelevalvejuht Raivo Piiritalo kommenteeris revisjonide ja maksumääramise vähenemist maksuhalduri sooviga ettevõtteid pankrotist säästa. “Maksuhalduri eesmärgiks ei ole revisjonide läbiviimine, mille tulemuseks võib olla maksumaksjate pankrot ja ühiskonnale töökohtade kaotus,” ütles ta.

Piiritalo selgitas, et revisjonid jäeti ära ka näiteks seetõttu, et maksumaksjad parandasid deklaratsioone 5,7 mln krooni ulatuses ja nõustusid tasumata maksusummad koos intressidega ise ära maksma.

Kaubandus-tööstuskoja majanduspoliitika ja õigusosakonna juhataja Reet Teder vahendas ettevõtjate arvamust, et maksuametiga enam probleeme pole. “Kui me küsisime oma liikmetelt aasta alguses, kas, ja kui, siis millised on probleemid maksuametiga, siis saime vastuseks, et probleeme pole,” ütles Teder.

Tollikontrolli tulemused püsisid eelmise aastaga võrreldes enam-vähem samal tasemel. Järelkontrollis määras toll tänavu 1,6 mln krooni ja mullu sama ajaga 2,6 mln krooni maksu.