Maksuamet on asunud küsitlema ka Toomas Mendelsoni firmade lihttöötajaid. Tänaseks on maksuamet üle kuulanud Mendelson & Co kaubamärgi all tegutsenud kolm töötajat, kellelt tunti huvi ettevõtte tegevuse vastu. Lisaks viis maksuamet kaks nädalat tagasi ära osa Mendelsoni Äripinnad OÜ ja Mendelsoni Elamispinnad OÜ raamatupidamisdokumentidest.

Üle kuulatud Mendelsoni Äripinnad OÜ endine maakler Hille Sadam kinnitas, et vestlus maksuametiga toimus. "Nad tundsid kõige vastu huvi, tehingute ja muu sellise vastu," lausus ta. "Aga mina olin ju juhtimisest kaugel."

Eile hommikul käis maksuametis selgitusi andmas veel kaks Mendelsoni Elamispinnad OÜ maaklerit.

Peale selle on maksuamet välja kutsunud Mendelsoni Äripinnad OÜ teise töötaja Eva Metsise, kes pole veel jõudnud maksuametisse minna. "Ma ei saagi aru, mille asi on, võib-olla on tegu lihtsalt maksuameti mõnusa uudishimuga," ütles ta.

"Töötajatelt uuritakse põhiliselt töötasude maksmise korra ja tehingute kohta, ilmselt püüab maksuamet ennast praegu süsteemiga kurssi viia," ütles Mendelson & Co kaubamärgi all tegutseva ühe ettevõtte töötaja, kes ei soovinud oma nime avalikustada.

Maksuameti pressiesindaja Koit Luus ütles, et maksuamet ei soovi teemat kommenteerida.

Viie kinnisvarafirma suuromanik Toomas Mendelson ütles, et tema ei tea maksuameti kõrgendatud huvist tema firmade vastu mitte midagi. "Ma kuulen sellest esimest korda," ütles