“Lõplik maksumus sõltub eelkõige hangete käigus kujunevast hinnast, kuid eeldatavalt kulub kõikide süsteemide arendamiseks ja välavahetamiseks nela aasta jooksul 16-18 miljonit eurot, millest valdav osa on planeeritud Euroopa Liidu struktuurifondidest,” selgitas ameti pressiesindaja Rainer Laurits Ärilehele.

Uuenduste eesmärk on luua kõigile maksumaksjatele - nii residentidele kui ka e-residentidele - mugav, kiire ja võimalikult kontaktivaba iseteeninduskeskkond maksude ja muude avalik-õiguslike nõuete haldamiseks.

Maksumaksja saab edaspidi kogu olulise info finantsotsuste tegemiseks ühest kanalist. Olulisim uute teenuste mõju on väike- ja keskmise suurusega ettevõtete halduskoormuse vähenemine.

Uue keskkonna arendamisel minnakse üle täielikule reaalajas toimuvale elektroonilisele andmevahetusele e-maksuameti ja selle sisendiks olevate registrite nagu äriregistri ja rahvastikuregistri vahel.

E-maksuameti kõik uued teenused arendatakse välja koostöös kasutajatega.

Üheks teenuste arendamise eesmärgiks on 2018. aastaks saavutada e-maksuameti teenuste kättesaadavus ilma täiendava isikutuvastuseta kõigile EL liikmesriikide kodanikele.