Maksu- ja tolliameti avalike suhete juht Anne Osvet ütles teisipäeval BNS-ile, et tegemist oli IT-probleemiga ja edaspidi on andmed korrektsed. "Oli üks väike ebatäpsus, mis ei hakanud päris nii tööle nagu me lootsime," rääkis Osvet.

Veebruari esimestel päevadel tutvustas BNS-ile häid maksulaekmisi peaminister Andrus Ansip, kellele edastatud maksu- ja tolliameti andmed näitasid, et jaanuaris laekus füüsilise isiku tulumaksu aastaks kavandatud summast 17,1 protsenti ehk 36,7 miljonit eurot ja sotsiaalmaksu kavandatust summast 10 protsenti ehk 174,6 miljonit eurot.

Rahandusministeerium oli need näitajad oma maksulaekumiste pressiteates ümmardanud ning veebrurari algusest pärineva info järgi laekus sotsiaalmaksu 175, füüsilise isiku tulumaksu 37 ja juriidilise isiku tulumaksu 16,5 miljonit eurot.

Rahandusministeerium saatis teisipäeval avalikkusele riigieelarve jaanuari laekumiste kohta pressiteate, milles seisab, et võrreldes veebruari alguse maksulaekumiste andmetega on maksu- ja tolliamet korrigeerinud sotsiaalmaksu ja tulumaksu laekumist.

Täpsustatud andmete kohaselt laekus sotsiaalmaksu 162,9 miljonit eurot, füüsilise isiku tulumaksu 30,3 miljonit eurot ning juriidilise isiku tulumaksu 16,3 miljonit eurot. Need laekmised moodustasid vastavalt 9,3 protsenti, 14,1 protsenti ja 7,1 protsenti eelarves planeeritust.