Maksu- ja tolliameti senine peadirektor Aivar Rehe lahkus ametist 13. jaanuaril, asudes Sampo Panga juhatuse esimehe kohale. Rehe sammule järgnes tema asetäitja teeninduse alal Avo Rõõmussaar, kes lahkus ametist 13. aprillil, kirjutab ETV24.

Samal ajal pani ameti maha ka juriidilise asutuse juriidilise osakonna juhataja Maret Ambur, kes asus 7. aprillist tööle advokaadibüroos Raidla & Partnerid.

Sel nädalal teatasid ka kaks viimast eelmisse juhtkonda kuuluvat ameti peadirektori asetäitjat — Marek Helm ja Rainer Osanik — et lahkuvad maksu- ja tolliametist. Helmi viimane tööpäev ametis on 26. mail, Osanikul 12. mail.

Marek Helm asub tööle siseministeeriumi sisejulgeoleku poliitika osakonnajuhi ametikohale, kus seni töötab Hannes Kont.

Hannes Kont ütles ETV24-le, et Margus Leivo siseministriks oleku ajal ametisse astudes seadis Leivo talle kaks põhiülesannet — sisejulgeolekuvaldkonna planeerimisprotsessi korrastamise ja valitsemisala ametite optimeerimise läbiviimise. “Seatud eesmärgid on täidetud ja aeg on liikuda edasi ning võtta vastu uued väljakutsed,” ütles Kont.

MTA uues juhtkonnas on peadirektori asetäitjana teeninduse alal juba alustanud tööd endine maksude osakonna juhataja Dmitri Jegorov, peadirektori asetäitjana siseteenuste alal alustab 15. mail tööd senine planeerimistalituse juhataja Tiina Tamm ning uurimise- ja kontrollivaldkonna juhiks saab senine teabeosakonna juhataja Margus Noormaa.

MTA uus juhtkond asub tööle 29. maist.