Krediidiinfo andmeil kuulub Saare maksuameti juriidilise osakonna juhataja Arnold Vismann suurvõlgnikust ASi Saare Lubi nõukogusse detsembrist 1997.

Vismann ise kinnitas, et on ettevõttele teinud avalduse enda vabastamiseks nõukogu liikme kohalt juba neli aastat tagasi.

“Seal on vahepeal muudatusi olnud meeletult, aga miks seda pole tehtud, ma ei tea,” rääkis Vismann, kes ise Saare Lubja omanikeringi ei kuulu. "Võin täie vastutustundega kinnitada, et pole sealt saanud ei töötasu ega mingeid muid hüvesid," lisas ta Meie Maale.

Vismanni sõnul on ta korduvalt firmajuhtidega ühendust võtnud ja uurinud, miks tema taotlust pole äriregistris ära vormistatud. Nõukogu esimees Jaan Mitt on kinnitanud, et nende poolt on kõik tehtud, selgitas Vismann. "Mina ise ennast registrist välja võtta ei saa," lisas ta.

Maksuametnik tunnistas, et Saare Lubja hingekirjas olemist on talle ka riigi maksuameti poolt ette heidetud, kuna avaliku teenistuse seaduse järgi ei saa riigiteenistuja olla eraettevõtte juhtorganite liige.

"See jätab totra mulje mingist huvitatusest," sõnas Vismann, kelle sõnul on selline registrimuudatuste mittetegemine tema tööpraktikas küllalt tavaline.

"Viimasel ajal avaldatakse palju firmade sundlõpetamise teateid, kus on ära toodud ka ettevõtte juhtkond. Kolmandik nendest inimestest kinnitavad, et nad juba mitmed aastad pole selle ettevõttega seotud. Minu õnnetu juhus on üks nendest paljudest," ütles Vismann.

Saare Lubi on praeguseks tasunud küll põhivõla, kuid nelja aasta tagused võlaintressid on kasvanud tänaseks veerand miljoni kroonini.