Peamisteks rikkumisteks olid juriidiliste isikute puhul arvetevabriku teenuste ning fiktiivsete arvete kasutamine. Füüsiliste isikute puhul oli peamiseks rikkumiseks kinnisvara ning aktsiate võõrandamisest saadud tulu deklareerimata jätmine, teatas maksu- ja tolliamet.

Samuti väljastas amet esimeses kvartalis üleliigse laovaru tasu seaduses alusel uued üleliigse laovaru teated ning tuvastas juhtumid, kus üleliigne laovaru oli jäetud deklareerimata.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe ütles, et amet paneb jätkuvalt rõhku riskianalüüsi tõhustamisele, et kontrolli satuksid ainult need ettevõtted, kus maksurisk on suur.

" Võib öelda, et 90 protsenti aasta algul läbiviidud kontrollidest tuvastasid sama riski, mille tõi esile ka ameti riskianalüüs," lisas Veermäe.

Sel aastal suunab maksuhaldur jätkuvalt suurema osa tähelepanust käibemaksu kontrollile, seda nii käibemaksu registri korrashoiu osas kui ka fiktiivsete arvete kasutajate kontrollimisel. Suuremateks riskisektoriteks käibemaksupettuse osas on jätkuvalt ehitus, mets, jae- ja hulgikaubandus. Sinna suunab amet ka oma põhitähelepanu.