Maksumaksja sõbra tiitel antakse isikule, kes on aasta jooksul oma tegude või sõnadega avaldanud kõige positiivsemat mõju maksumaksja õigustele, teadlikkusele ja rahakotile.

Maksumaksja vaenlase tiitel antakse isikule, kelle sõna ja tegu või tegevusetus on aasta jooksul muserdanud maksumaksjat ja laastanud tema rahakotti.

Liit ootab kõigilt huvilistelt ettepanekuid 2014. aasta sõbra ja vaenlase tiitli saajate kohta. Teretulnud on ka ettepanekud täiendavate tiitlite andmiseks või mõne olulise sündmuse muul moel äramärkimiseks.

Maksumaksja sõbra ja vaenlase tiitli saajad kuulutatakse välja 12. veebruaril 2015.

2013. aastal sai maksumaksja sõbra tiitli sai president Toomas-Hendrik Ilves selle eest, et jättis välja kuulutamata käibemaksuseaduse muutmise seaduse, mis oleks pannud ettevõtjatele kohustuse hakata esitama käibedeklaratsiooni lisas detailset infot oma tehingute kohta.

Maksumaksja vaenlase tiitli sai rahandusminister Jürgen Ligi, kes algatas mitmeid liidu hinnangul ebaõiglasi ja maksumaksjate halduskoormust suurendavaid seaduseelnõusid.

Maksumaksjate liit on 1995. aastal loodud mittetulundusühing, mis kaitseb maksumaksjate huve ja õigusi, taotleb optimaalset maksukoormust ning jälgib kogutud maksuraha efektiivset kasutamist. Liit ühendab üle 2000 liikme.

Lugeja, anna teada, kes võiks sinu hinnangul olla eelmise aasta maksumaksija sõber ja kes vaenlane.

Kandidaate saab kirja panna siin.